• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boing oterao direktora, akcije skočile

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Kompanija Boing se razišla sa glavnim izvršnim direktorom Denisoma Mulenburgoma, nakon godinu dana intenzivnih analiza i problema koji su krenuli nakon dva katastrofalna pada njihovih aviona "737 max".

Jedan zvaničnik Boinga rekao je da su članovi uprave većali tokom vikenda i da su u nedelju doneli odluku da otpuste Mulenburga, javlja Rojters. Mada, formalno, direktor je sam dao ostavku.

Rišafl u rukovodstvu Boinga dolazi u vreme dok se vodeći svetski proizvođač aviona bori da dobije dozvole regulatora za svoj prizemljeni, najprodavaniji mlaznjak i dok pokušava da povrati poverenje putnika i avio-prevoznika.

Možda će vas zanimati

"Maks" je najvažniji model Boinga, a ni jedan u svetu ne leti od marta posle katastrofalnih padova tih aviona u Indoneziji i Etiopiji u kojima je poginulo ukupno 346 ljudi.

Predsedavajući Boinga, Dejvid Kalhun, će preuzeti dužnost glavnog izvršnog direktora i predsednika 13. januara, saopštila je kompanija, dodajući da je promena rukovodstva bila potrebna zbog vraćanja poverenja u kompaniju.

Član uprave Lorens Kelner preuzeće odmah dužnost neizvršnog direktora upravnog odbora, a glavni finansijski direktor Greg Smit će tokom kratkog prelaznog perioda (do 13. januara) obavljati funkciju privremenog izvršnog direktora, saopšteno je iz Boinga.

Akcije kompanije su na ovu vest skočile za gotovo 4% naberzanskom trgovanju.

Otkaz ditektoru Boinga
Izvor: YouTube/ CBS Evening News

Prizemljenje aviona svih aviona tipa "737 max" nakonddve nesreće bila je najveća kriza tokom Mulenburgove 34-godišnje karijere u Boingu, gde je započeo radni staž 1985., napredujući do čelne pozicije u kompaniji 2015. godine.

Boing je saopštio ranije ovog meseca da će u januaru obustaviti proizvodnju ovog aviona na izvesno vreme.

Jedan viši izvor iz kompanije nazvao je formulaciju u Boingovom saopštenju "brutalnom", dok je drugi rekao da je odluka bila neizbežna nakon rastuće spirale pritisaka usled problema koji su se nizali jedan za drugim.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image