• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rast Tojote na srpskom tržištu: Evo koliko je vozila prodato ove godine

Izvor mondo.rs

Toyota Srbija završiće ovu godinu sa bezmalo 1.700 prodatih vozila, što je za 16 odsto bolji rezultat u odnosu na prethodnu godinu. Veliki rast zabeležen je kod modela sa hibridnim pogonom, čiji je plasman uvećan gotovo tri puta.

Prema trenutnim rezultatima, "Tojota" je ove godine u Srbiji prodala  1.677 automobila, a najprodavaniji modeli su "Yaris" (579), "Corolla" (478) i, RAV (190), saopšteno je danas iz "Tojota Srbija".

Posebno su zadovoljni zbog rasta prodaje hibridnih automobila, kojih je u 2019. prodato 406, a u 2018. godini prodato je 152 vozila sa takvom vrstom pogona.

Možda će vas zanimati

To znači da je svaka četvrta nova "Tojota", koja je registrovana 2019. u Srbiji, imala hibridni pogon. Najprodavaniji hibrid bio je novi RAV4 (130 primeraka), kod koga se pokazalo da zapremina motora od 2,5 litara nije bila prepreka da se više od dve trećine kupaca tog modela odluče upravo za tu verziju. Imajući u vidu najavljenu izmenu poreske politike, očekuje se da će RAV4 Hybrid imati veoma dobru prodaju u Srbiji i naredne godine.

"Toyota Srbija" planira plasman od više od 1.800 vozila sledeće godine i lansiranje više noviteta. Na predstojećem BG CAR SHOW-u biće predstavljen potpuno nov dostavni model Proace City, a već u januaru na tržište stiže redizajnirani C-HR koji je dobio i novi dvolitarski hibridni sistem sa maksimalnom snagom od 184 "konja". Krajem godine pojaviće se i potpuno nova generacija modela Yaris, kao i RAV4 Plug-in Hybrid, ali i neki drugi noviteti.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image