• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA SE KRENE U BIZNIS dovoljan je kompjuter i ideja

Izvor mondo.rs Izvor Blic

Dovoljno je nekoliko kompjutera, ideja i znanje da bi se razvio proizvod i distribuirao digitalnim kanalima na globalno tržište. To daje šansu i malim zemljama da zauzmu dobro mesto u digitalnoj ekonomiji, kažu u inicijativi "Digitalna Srbija".

Direktor inicijative, Nebojša Đurđević, kaže da je država prepoznala digitalnu ekonomiju kao šansu i radi na unapređenju oblasti koje kontroliše kao što su pravno-regulativni okvir, javne politike i finansije.

"Ovogodišnje analize i istraživanja pokazuju da bi se značajan napredak mogao postići liberalizacijom međunarodnog poslovanja zamenom Zakona o deviznom poslovanju i učešćem javnih sredstava u finansiranju startap kompanija u ranoj fazi razvoja", navodi Đurđević.

Možda će vas zanimati

"U oblasti obrazovanja je najznačajnije uspešno kreiranje i lansiranje četiri studijska programa Master 0.4. kada je reč o startap ekosistemu, sarađivali smo sa kompanijom Startup Genome iz San Franciska na kvantitativnom i kvalitativnom istraživanju stratapa u Srbiji, a potom ga produbili na ceo ekosistem u našem izveštaju Startap skener. U pravno-regulativnoj oblasti rezultat našeg zalaganja je zvanično mišljenje Narodne banke Srbije i izmenjeni Zakon o privrednim društvima na osnovu kojih je moguće zaposlenima dati udeo u kompaniji kao jedan od najboljih načina za motivaciju", sumira Đurđević 2019. godinu za beogradski "Blic".

On ističe da je snaga programa Master 4.0 u temeljnom i primenjivom znanju koje će kroz više od 130 predmeta studentima ponuditi više od 300 predavača sa nekih od najboljih fakulteta iz Srbije, stranih univerziteta i kompanija koje su se dokazale na domaćem i globalnom tržištu digitalnih proizvoda i usluga.

"Ovo je program na čijoj realizaciji je, uz našu inicijativu, zajedno radilo više od 10 državnih fakulteta i više od 75 kompanija. Na prva dva programa u novembru, na Elektrotehničkom i Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu i Univerzitetu u Kragujevcu, upisano je više od 45 studenata, a u januaru očekujemo i drugu generaciju na Mašinskom i Matematičkom u Beogradu i Univerzitetu u Nišu", rekao je Đurđević i dodao da tek sada sledi proces praćenja i evaluiranja.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image