• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STRUJU NAPLATILI 101%: U EPS-u zadovoljni sobom u 2019.

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Kumulativna naplata električne energije u 2019. je rekordna i iznosi 101 odsto, firma radi dobro, radnici rade teško, pa su i plate velike, sumirao je danas rezultate u javnosti najprozivanjeg državnog preduzeća njegov v.d. direktor, Milorad Grčić.

"Došli smo do rezultata da je naplata u 2019. rekordna. Uspeli smo da nateramo one koji su navikli da ne plaćaju struju da se uozbilje i počnu da plaćaju jer proizvodnja električne energije košta", rekao je direktor Elektroprivrede Srbije, Grčić.

Možda će vas zanimati

Istakao je da je to je težak posao jer je kumulativna naplata (tekućih i zaostalih dugova) u EPS -u godinama bila oko 94%, ili 94,5%o, a ovu godinu završava sa istorijskom naplatom od 101%, što znači da se naplaćuju zaostala dugovanja.

On je dodao da neće biti zadovoljan sve dok postoji bilo koji korisnik koji krade struju i da se tome staje na put.

Obraćajući se poslovođama u Termoelektrani Nikola Tesla u Obrenovcu na radnom doručku, Grčić im je zahvalio na posvećenom radu i dobrim rezultatima.

FISKALNI SAVET: DA SMANJE PLATE A POVEĆAJU EFIKASNOST

Elektroprivreda Srbije bi trebalo da investira 600 miliona € svake godine u narednih 5 do 7 godina, samo da bi održala sadašnju proizvodnju i približila se ekološkim standardima EU. Sama kompanija mogla bi da sama obezbedi 230 miliona € godišnje, tako što bi smanjila broj zaposlenih i plate svela u zakonske okvire (50 miliona €), poskupela struju za 15% (120 miliona €), smanjila gubitak na mreži i krađu struje (40 miliona €), bolje naplatila potraživanja (20 miliona €), istakao je Fiskalni savet sredinom novembra. Plan nije preambiciozan, samo je potrebno da EPS dođe bar na 60% profitabilnosti uporedivih elektroprivreda u Evropi.

"Često se priča da neko radi a neko ne, ali je činjenica da EPS funkcioniše, da proizvodnja uglja I energije traje 24 sata svih 365 dana u godini, da se sistem održava I da za vas nema praznika", naveo je v.d. direktora EPS-a.

On je istakao da neki često kritikuju EPS zbog velikih plata I rekao da svako od njih koji kritikuju da pokuša da provede mesec dana sa rudarima, ili zaposlenima u TENT-u neprekidno pa da onda zaključi da li je to zasluženo ili ne.

Grčić je dodao da se uspelo i u smanjivanju gubitaka na mreži, navodeći da su 2016. godine iznosili 13 odsto, a sada 11, 5 odsto.

"Imamo plan kako da 2020. i 2021. taj nivo gubitaka smanjimo na jednocifren broj, što ćemo smatrati uspehom jer je prosek u Evropi sedam do osam odsto godišnje", dodao je Grčić.

Takođe je čestitao i železničarima, koji su ostvarili rekord ove godine i prevezli 100.000 tona uglja vise iz Kolubare do termolektrana, a poslednji rekord bio pre šest godina.

Grčić je naveo i da EPS brine o železnici i mašinovođama i svemu što se odnosi na železnicu.

On je zaposlenima poželeo srećne praznike, dobro zdravlje i sreću u radu.

Radnom doručku prisustovovali su i članovi menadžmenta EPS-a i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

menadžeri i inženjeri, da plate visoke, da i dalje postoji tolerisanje neplaćanja.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

LoL

Pošto su govorili da su dugovanja višestruka u odnosu na trenutna zaduženja ispada da su naplatili manje od 1% zaostalih dugovanja. I još se time hvale. Sramota!

Bravo

101٪, a 100٪ je jedno celo. Ovo ko bager u kolubari sto je radio 25 sati,a dan ima 24 časa

DonLudjiPijaneti

@Bravo to znači da su neki korisnici u preplati, neznalico. 😁

special image