• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MILIONI ZA NJIVE: Cena uz "Miloš Veliki" skočila četiri puta

Izvor mondo.rs Izvor Novosti.rs

I seljaci će se ovajditi. Prolazak autoputa "Miloš Veliki" kroz Šumadiju podigao cenu okolnih njiva četiri puta.

Novoizgrađena deonica autoputa od Surčina do Obrenovca na "Milošu Velikom", duga 17,6 kilometara, povećala je vrednost ara zemljišta okolnih njiva za više od četiri puta, pošto je cena sa nekadašnjih 600 do 800 evra po aru, sada i do 3.000 evra, pišu "Večernje novosti".

Kada bude završeno preostalih 7,9 kilometara od Vojvođanske ulice u Beogradu do petlje "Surčin", dobiće se još 80 hektara ekskluzivne privredne zone, za koju se investitori već sada raspituju.

Možda će vas zanimati

Kako za beogradski dnevnik ističe Stevan Šuša, predsednik Opštine Surčin, placevi duž novoizgrađenog autoputa postali su mnogo privlačniji za privredna ulaganja posle početka gradnje ove deonice i njenim puštanjem u saobraćaj.

U PRELJINI KVADRAT ZEMLJE 50€

Otkako je, pre tri godine, autoput stigao do Preljine nadomak Čačka, vlasnici parcela koje se nalaze uz samu saobraćajnicu oglašavaju prodaju placeva po ceni koja je "skočila" čak i do 50 puta! Za njive ranije nuđene po 50 evra po aru, sada mnogi traže toliko za kvadrat. Država je otkupljivala zemlju za put po 100 do 240 evra po aru, ali su ljudi na sudu dobijali desetostruke sume.

"Nedavno se javio čovek iz Francuske koji je video preko satelita lokaciju uz autoput i hteo je da dođe i pogleda zemljište. Sa završetkom poslednjeg kraka putnog tzv Koridora 11 prema Beogradu, od Vojvođanske ulice do petlje "Surčin", treba očekivati da cena kvadrata na ovom pojasu dostigne vrhunac", kaže Šuša.

On ističe da Grad Beograd i Opština u ovom delu ne poseduju svoje placeve, pa je za svaki pokušaj dovođenja investitora potrebna dobra saradnja sa vlasnicima njiva. Sa njima je, kako priča, u toku eksproprijacije zemljišta za autoput bilo problema, jer je "nekoliko njih postavilo nerealne uslove".

Predsednik ističe i da je ova opština nedavno tako propustila priliku da dovede veliku kompaniju i zaposli ljude.

"Hteli su da objedine placeve tri vlasnika, od kojih su se dva složila sa ponuđenom cenom, dok je treći tražio basnoslovnu sumu novca. Na kraju je investitor zemljište za izgradnju pronašao i kupio u Šimanovcima".

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image