• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miodrag Kostić širi imperiju: Kupuje luku Trst i pravi od nje LUX marinu?

Izvor mondo.rs Izvor Novosti

Srpski biznismen već razgovarao sa čelnicima ovog grada, u turizam na severu Jadrana ulaže 110 miliona evra, prenosi štampa.

 Miodrag Kostić kupuje luku Trst? Izvor: MONDO/Dragana Todorović

Poslovna imperija srpskog biznismena Miodraga Kostića polako se širi i na tržište Italije. Kako tamošnji mediji prenose, vlasnik "MK grupe" razmišlja da kupi luku u Trstu, između dokova dva i tri, hangare šest i devet, kao i terminal "Adrija".

Ukoliko uspe da dođe do ovih objekata, Kostićev cilj je da tu napravi marinu, koja može da primi luksuzna plovila i jahte, pišu "Novosti".

Možda će vas zanimati

"Adrija" terminal u Trstu tada bi postao uslužni prostor sa parkingom, koji bi bio svima na raspolaganju.

I dok se kompanija "MK grupa" još nije oglasila povodom ovih najava, nezvanično se navodi da je u toku osnivanje javnog konzorcijuma, koji ima zaduženje da stavi na prodaju oko 40 skladišta.

Predsednik "MK grupe" se već susreo sa gradonačelnikom Trsta, kojem je, navodno, preporučio da ne insistira na preobražaju terminala "Adrija" u pristanište kruzera, kada 15. februara 2022. godine istekne aktuelni ugovor o koncesiji sa "Đenova metalom".

U izjavi o zainteresovanosti, kako prenose italijanski mediji, "MK grupa" ne iznosi finansijska predviđanja. Naime, konzorcijum će za vreme tendera odrediti osnovnu cenu dobara u Starom pristaništu - za kulturno-izlagačke delatnosti, pa do citadele Grensisam.

Kostićevi ambiciozni planovi za elitni turizam u Italiji su i te kako primećeni, a i on je sam nekoliko puta javno pokazivao svoju opredeljenost za privlačenje najbogatijih gostiju iz regiona. Tome u prilog ide i to što su u vlasništvu "MK grupe" luksuzni hoteli "Kempinski" u Savudriji u Istri i u slovenačkom Portorožu.

"MK grupa" planira i da proširi poslovno carstvo na severu Jadrana, gde je ideja da se u smeštajne kapacitete uloži 110 miliona evra, čime bi se jačao elitni turizam sa hotelom "Kempinski" i golf terenima u Savudriji. Nije ni čudo, smatra italijanska štampa, što je Kostić, zbog svog poslovanja, i te kako poželjan investitor u Italiji.

Imperija "MK grupe" ide od prehrambene industrije, kada je započet biznis za šećerom, preko kupovine jedne od najvećih mesnih industrija u Srbiji - "Karneksa". Svoje poslovanje nastavila je da širi kroz brojne luksuzne ugostiteljske objekte, od Beograda, preko Kopaonika, pa sve do Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image