• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliko Gradište dobilo dva nova puta, a uskoro će i aerodrom (VIDEO)

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

U Velikom Gradištu danas su otvorena dva puta ukupne dužine 22 kilometra u koje je uloženo dva miliona evra.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je najavila da će isto toliko novca biti uloženo u razvoj aerodroma u toj opštini.

Rekonstrukcija regionalnog puta Ram - Topolovnik, od 14 kilometara i lokalnog puta Srebrno jezero - Zatonje, od osam kilometara, dogovorena je pre sedam meseci na sastanku predstavnika Braničevskog okruga sa ministarkom Mihajlović.

Možda će vas zanimati

Čelnici lokalne samouprave su joj zahvalili što je održala obećanje i naveli da je saradnja sa ministarkom dobar primer saradnje lokalne samouprave i Republike.

Mihajlović je naglasila da rekonstrukcija tih puteva nije jedino što se radi u Velikom Gradištu i dodala da
Ministarstvo radi na razvoju aerodroma Veliko Gradište koji će biti pripojen preduzeću "Aerodromi Srbije", za koji kaže da će biti prvi turistički aerodrom u Istočnoj Srbiji.

Navela je da je u Braničevskom okrugu uloženo šest milijardi dinara u rekonstrukciju pruga i dodala da je do sada završena pruga Mala Krsna - Požarevac i Požarevac - Majdanpek, a da se trenutno radi pruga Jajinci - Mala Krsna.

Govoreći o vodnom saobraćaju, Mihajlović kaže da će se raditi na izgradnji putničkog pristaništa kod Ramske tvrđave.


Najavila je da će Veliko Gradište dobiti kanalizaciju tamo gde nedostaje.

Ministarka je istakla da će brza saobraćajnica Požarevac - Veliko Gradište prema Kladovu početi da se gradi sledeće godine, dok će se ove godine raditi na pripremi tehničke dokumentacije.

Zaključila je da bez izgradnje infrastrukture nema ni privrednog ni turističkog razvoja i da ne možemo da očekujemo da će investitori doći tamo gde nema puteva.

Dodala je da infrastruktura znači pre svega građanima koji tu žive, a da je posao Ministarstva da im obezbedi sve što im je od infrastrukture potrebno.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić kaže da je otvaranje dva puta u Velikom Gradištu od velikog značaja za tu opštinu koja ima potencijal u razvoju turizma zbog Srebrnog jezera i Dunava.

Istakao je da je opština dobila ponudu od Nemaca koji nameravaju u blizini Srebrnog jezera da otvore hotel u koji bi uložili 10 miliona evra.

"Upravo su ova dva puta žila kucavica naše opštine i ne samo sa aspekta razvoja turizma, već i povezuju istočnu Srbiju sa Banatom", rekao je Milić.

Navodi da sve više turista koji posete Ramsku tvrđavu, u čiju obnovu je, podseća, uloženo 1,7 miliona evra, nastavljaju svoj puta ka Srebrnom jezeru.

"To je kompletna turistička ponuda za ljude koji dođu u ovaj kraj, a ima ih sve više iz Rumunije, Nemačke... Zato nameravamo da još više ulažemo u turizam", rekao je Milić.

Mihajlović je najmlađim meštanima Zatonje donela novogodišnje poklone.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image