• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić savetuje potrošača: "Skupo ti je to, plati najviše 800€"

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da priključak domaćinstava u Srbiji na gas ne sme da košta građane više od 800 evra.

Odgovarajući na pitanje građana iz Ćuprije, koji je predsedniku upućeno putem Facebooka, naveo da bi njega ta investicija koštala oko 3.000 evra, Vučić mu je savetovao da ne pristaje na tu cenu.

"Priključenje na gas je veoma važno i nemojte da pristajete na tu cenu, jer je trošak 'Srbijagasu' za to od 600 do 700 evra, plus priključak može biti oko 50 i 100 evra, znači ne sme da košta više od 800 evra. Razgovaraćemo i sa lokalnim samoupravama da izbace nepotrebne takse i da se dogovorimo sa 'Srbijagasom' da omogući da se to isplaćuje na pet godina", rekao je Vučić.

Možda će vas zanimati

Prema njegovim rečima, to bi značilo da će građani 60 meseci plaćati po 10 ili 12 evra mesečno da isplate tu investiciju.

Vučić je pozvao građane da se što više priključuju na gas, jer će, kaže, Srbija imati dovoljno gasa koji postaje sve važniji i za industriju i za domaćinstvo.

Predsednik Srbije ukazao je danas da su prisutne dve vrste prevare sa minimalnom zaradom, jedna gde pojedini poslodavci lažno prijavljuju visinu zarade da ne bi plaćali porez na ostatak, a druga da poslodavci isplaćuju minimalnu sumu,a onda traže od radnika da vrate deo isplaćene zarade.

Vučić je poručio,odgovarajući na pitanje jedne Lazarevčanke koja se požalila na poslodavce, rekao da je povećan minimalac za ovu godinu za čak 11,27 odsto i da iznosi nešto više od 30.000 dinara i da je nijedan građanin ne može manje od toga da bude isplaćen.

"Poslaćemo inspekcije i taj problem moramo da rešimo. Nećemo dati mira ljudima koji misle da to ne poštuju", poručio je Vučić.

Kaže da postoje dve vrste koverata plave i bele, u jednim poslodavci koji muvaju sa minimalcem daju radnicima u belom kovertu oko 30.000 dinara po zakonu, a onda traže od njih da im u plavom kovertu vrate 5.000 dinara.

Sa druge strane, pojedini poslodavci isplate radniku zvanično tih 30.000 dinara, a na ruke im daju još 500 ili 600 evra za koje ne žele da plate porez.

Oba slučaja nisu fer prema državi, naglasio je Vučić i istakao da se država bori da poboljša materijalni položaj najsiromašnijih građana.

Dodaje da je minimalac povećan za 11,27 odsto i da i životni stadard tih radnika treba da bude veći za oko 10 odsto, a ne da im se to uzima.

Zamolio je radnike da prijave sve takve slučajeve i da će državni organi reagovari.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 26

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ašanin Momir

Kod nas u Zrenjaninu je priključak 600 evra, s tim da ga možeš platiti u ratama uz račun za gas...kakvih 3000 evra to je sa plinskim bojlerom, projektom, instalaterom...

Vladimir

BRAVO PRESVETI EFENDIJA!!!

Steva Valjevac

Cena grejanja kao i prikljucka na gas je nista u poredjenju sa zastitom zivotne sredine.

special image