• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOŽE: Češkom Aviji prajmu odobrena kupovina JAT Tehnike

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) odobrila je "koncentraciju na tržištu" koja će nastati kada JAT Tehnike kupi kompanije Avija prajm (Avia Prime) sa sedištem u Češkoj.

 MOŽE: Češkom Aviji prajmu odobrena kupovina JAT Tehnike Izvor: MONDO/P. V.

Ovom objavom Komisije, stvoreni su uslovi da se finalizuje postupak privatizacije JAT Tehnike za koju je najbolju ponudu od 10,29 miliona evra državi Srbiji dala češka firma.

Avija prajm posluje u okviru uže grupe društava Hartenberg, koja je pod kontrolom istoimenog holdinga, a usredsređena je na ulaganja u imovinu.

Možda će vas zanimati

Komisija konstatuje da Avija nema direktno ili indirektno povezanih društava u Srbiji ali je na našem tržištu preko povezanih firmi u sestrinskim grupacijama Sinbiol (Synbiol) i Agrofert ostvario u Srbiji prihod od 3,5 miliona evra prodajom đubriva, hemijskih proizvoda, semena, pekarskih proizvoda i mašina.

Avija je na tržištima Poljske i Slovenija, preko firmi Lineteh (Linetech) i Adrija tehnika , aktivna u sektoru koji se odnosi na koncentraciju koja nastaje kupovinom JAT Tehnike.

JAT Tehnika ima tradiciju održavanja aviona dugu 85 godina, osnovnu delatnost obavlja pre svega u glavnoj bazi na aerodromu "Nikola Tesla", dok linijsko održavanja obavlja na linijskim stanicama u Tivtu, Podgorici i Skoplju.

Komisija je ocenila da Avija prajm ne posluje na tržištu održavanja vazduhoplova u Srbiji, dok je JAT Tehnika, kako navodi, praktično jedini učesnik na relevantnom tržištu jer je u bazi na aerodromu Beograd jedini servise velikih komercijalnih aviona kompanija Boing, Erbas, ATR.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image