• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Svet sad vidi bisere Srbije, hvala Evropskoj uniji"

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Istok Srbije i Pomoravlje su "biseri" naše zemlje ali oni se ne bi tako videli da Srbija nema pomoć Evropske unije za razvoj turizma i očuvanje kulturnog nasleđa, istako predsednik Srbije na sajmu turizma u Beogradu.

 Vučić o Eu i istoku Srbije na Sajmu turizma Izvor: MONDO/Goran Sivački

Vučić je na otvaranju međunarodnog sajma naveo da se u Srbiji često nađe razlog za kritiku EU, ali da u ovom slučaju EU ide ogromna zahvalnost za sve što su učinili.

"Drugačije će izgledati istok Srbije kada svi ovi projekti budu implementirani", rekao je Vučić, obraćajući se na predstavljanju početka projekta "EU za kulturno nasleđe i turizam", u okviru kojeg su EU i nemačko Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj uložili 16,5 miliona evra za projekte na istoku Srbije.

Možda će vas zanimati

Realizacijom tih projekata, istakao je, razviće se i druge grane, a ne samo turizam.

"Tih 16,5 miliona evra za različite projekte je ogroman novac... Neće da promeni sve, ali je teško da bismo, bez obzira na sve uspehe koje imamo u ekonomskoj politici, mogli da izdvojimo novac za ove projekte", rekao je Vučić na predstavljanju projekta u okviru Beogradskog sajma turizma.

DA SE POKAŽEMO PRED NEMCIMA I HOLANĐANIMA

Vučić je primetio da Nemci, Austrijanci i Holanđani imaju neverovatnu ljubav prema Dunavu, te da će dolaziti sve više kod nas, ovde će ostaviti novac, a na nama je da im pokažemo šta imamo. "Ovo je izvanredna prilika da im ponudimo nešto bolje i više. Potrudićemo se da na ovaj novac dodamo i sami još sredstava, kako bismo popravili komunikacionu infrastrukturu ka istočnoj Srbiji, brzu saobraćajnicu ka tom delu zemlje", rekao je Vučić.

On je ocenio da EU na pametan način ulaže novac u strateški razvoj i turističke potencijale, ali i dubinski i raznovrsno, kako bi Srbija mogla da privuče različite kategorije ljudi da dođu na istok naše zemlje.

"Istok Srbije i Podunavlje su biseri Srbije, koje do danas nismo iskoristili", rekao je Vučić.

On je podsetio da je uz pomoć EU obnovljena Golubačka tvrđava i istakao da će, kada budu završeni projekti, i Kladovo, Negotin, Zaječar i drugi delovi istočne Srbije, potpuno drugačije izgledati.

"Ovo što radi EU otkriće nam lepote naše zemlje, da mi možemo da vidimo koliko nam je lepa Srbija i šta možemo da uradimo za našu zemlju", rekao je Vučić, ističući da mnogo građana Srbije nije nikada bilo na istoku zemlje.

On je ukazao da će zahvaljujući ovim ulaganjima doći do procvata ugostiteljstva u istočnoj Srbiji, a da će građani tog dela zemlje videti da imaju šansu da ostanu u svojoj zemlji i da ne idu u svet da tamo zarade hleb.

"Molim ljude da dobro čuju šta je sve što hoćemo sa ovim novcem da uradimo. Nama ostaje posle da uradimo još, da privučemo ljude iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, ali i iz celog sveta", rekao je Vučić.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 30

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

totalno nebitan lik

Sendvic njam? Njaaaaaaaaam

Mare

Naša zemlja je puna prirodnih lepota i sve to treba iskoristiti kako bi se što više razvijao turistički potencijal.

deda

Nije cudo da imaju interesa jer dodju da se najedu i napiju za male pare.Oni da zaista cene i vole Srbiju druge stavove bi zauzeli po pitanju priznavanja Kosova i podrzavanja siptarskih ratnih zlocinaca.

special image