• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuzi LUKSUZOM UZVRAĆAJU UDARAC: Novi DS9 pravi naslednik "ajkule"

Izvor mondo.rs

Konglomeracija Pežo – Sitroen izbacila je novi adut iz svoje prestižne linije DS limuzina srednje klase, naslednika čuvene "ajkule" – kojim će parirati model DS9 Mercedesu "E-klase" i BMW seriji 5.

Model DS9 se u utakmicu sa evropskom konkurencijom iz Nemačke upušta sa plug-in hibridom od 360 konjskih snaga, a ubrzo stiže u salone Evrope i Kine, a možda i SAD, gde Pežo merka povratak na tržište, piše portal Car and driver.

Za sve one koji su se "umorii" od monotonije nemačkih luksuznih sedana, Francuzi nude nešto drugačije, poznati luksuz i udobnost uz elegantne linije DS-a.

Možda će vas zanimati

Ovaj sedan od 4,93 metara, širine 1,85 metres i sa točkovima od 114 inča, osmišljenih na novoj verziji platforme EMP2 (Efficient Modular Platform 2), koja daje više mesta putnicima pozadi, iako je po dimenzijama jednak Mercedesovoj E-klasi.

Vozilo pogoni 225KS gasni turbo motor kao standardni i dve verzije plug-in hibrida: onih sa 250KS na prednjem pogonu ili 360Ks u verziji pogona na sve točkove.

Sa dizajnom u tri odljeka, DS9 nastavlja tradiciju DS Automobiles, što je naglašeno i sabljastom linijom na haubi "Clous de Paris" koja je kao dosadašnji detalj enterijera sada vidljiv i spolja.

Sa originalnim 1955 DS, DS 9 povezuje i kupasti oblik na ivicama krova ali i na zadnjim svetlima.

E-TENSE plug*in hibridni motor obezbeđuje 40 do 50 kilometara vožnje na struju (WLTP), zahvaljujući bateriji od 12kWh. Električni motor, sa osmostepenim prenosom snage, daje 80kW (110KS) i obrtni moment od 320Nm.

Tolika snaga omogućava kretanje, ubrzavanje i vožnju bez emisije gasova do brzine od 135km/h. U "hibridnom modu" sistem će sam prepoznati da li treba da ide 100% na struju, 100% na benzin ili kombinovano, već kako situacija nalaže, dok će u "sportskom" dati najveću efikasnost.

Unutrašnji punjač od 7.4kW omogučiće punjenje na javnim mestima za jedna i po sat.

Unutrašnjost je "prva francuska" luksuzna i prijatna za oko i dodir, a moguć je izbor sedam DS tema, sa imenima poput "Bastilja", "Opera" ili "Rivoli".

DS 9 enterijer
Izvor: Youtube/ REC Anything

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image