• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA SVE NUDI DRŽAVA: Lokali u zakup, a vino na prodaju

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Republička direkcija za robne rezerve oglasila je prodaju nekoliko vrsta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, a njihove kolege iz Republičke direkcije za imovinu zakup 27 poslovnih objekata, stanova i garaža.

  Robne rezerve prodaju vino a država daje lokale i garaže u zakup Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Robne rezerve nud brašno, mesne konzerve, tovne svinje i junad, kao i mleko u prahu, pirinač, pasulj, ali i velikui količina vina iz 1995. godine, objavila je danas "Politika".

Kako je za list rekla direktorka ove direkcije Zorica Anđelković, reč je o redovnoj prodaji stalnih zaliha, što je praksa u poslednjih dvadesetak godina.

Možda će vas zanimati

Rok za dostavljanje ponude je 11. mart, a kupac će biti ko ponudi najvišu cenu.

U slučaju da se celokupna količina roba ne proda, svake naredne srede biće organizovano javno otvaranje ponuda sve do konačne prodaje.

Anđelković je objasnila da se na početku svake godine, nakon što Vlada Srbije usvoji program, objavljuju pozivi za javnu prodaju, kako bi roba bila zanavljana, a skladišta se rasteretila svojih obaveza prema robnim rezervama.

"To ne znači da će sve količine biti prodate, iako poziv traje praktično godinu dana", objasnila je Anđelković za "Politiku".

Neflaširano vino, koje je ponuđeno na prodaju, prema njenim rečima, već je bilo oglašeno i 2017. a uskladišteno je 1995. godine.

"To vino je iz perioda kada je organizovan otkup, u vreme državne i društvene svojine, jer vinari nisi imali da plate grožđe", kazala je ona.

U ponudi je oko 218.000 litara tog vina u rinfuzu, kao i oko 4.000 litara vina koje nije u kategoriji dobrih, vrhunskih ili sortnih vina.

Prema dosadašnjem iskustvu, uvek je najveće interesovanje kupaca za svinje, dok se ostali proizvodi iz ponude robnih rezervi traže sporadično, uglavnom ako dođe do nestašica na tržištu, što se sve ređe događa, navela je "Politika".

A ono sa čime država neće biti problema da se "posao završi" je – iznajmljivanje lokala i garaža.

Naime. Republička direkcija za imovinu (RDI) ponudila je u zakup 27 poslovnih objekata, stanova i garaža u Beogradu, Kikindi, Bezdanu, Jagodini, Novom Pazaru i Boru, u javnoj svojini.

Lokali u Boru, daju se u zakup na neodređeno vreme, dok se preostale nepokretnosti daju u zakup na period od pet godina, precizira se u dokumentaciji objavljenoj na sajtu Direkcije.

Kako se navodi u oglasu RDI, rok za podnošenje ponuda je 23. mart ove godine.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image