• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NA BOLOVANJU ILI...Šta firme da rade sa zaposlenima koji su u izolaciji?

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će brzo biti poznat pravilnik kako da postupaju kompanije koje imaju zaposlene u izolaciji, odnosno samoizolaciji, zbog korona virusa. Slovenci dotiraju platu.

"Naći ćemo rešenje, ima različitih industrija, različiti sektori privrede će se različito ponašati, zato što imaju različite opcije na raspolaganju u svetu moderne tehnologije", rekla je Brnabić na konferenciji za novinare u zgradi Vlade.

Prema njenim rečima, u nekim sektorima privrede potpuno je u redu da ljudi rade od kuće - sektoru usluga, informacionih tehnologija, čak i nekih javnih preduzeća, jer to takva tehnologija omogućava pa su jednako produktivni i kad nisu na ranom mestu, dok će neki drugi sektori raditi drugačije.

Možda će vas zanimati

"Danas ćemo sa PKS napraviti pravilnike za sve sektore i kompanije. Mi ćemo sesti i sa sindikatima i videti kako zajedno možemo da radimo", rekla je Brnabić.

Pojedini sindikati su već uputili dopis Vladi u kome se zahteva rešenje za ljude koji ne mogu fa odu na posao svojom voljom, i zbog toga ne bi trebalo da trpe finansijske posledice smanjenja plate (zbog manje radnih sati).

Premijerka je naglasila, više puta, da nema mesta za paniku i zahvalila građanima što se odgovorno ponašaju i ne kupuju panično, a kako je dodala nema razloga da neki kupuju "prekomerno" maske, dezinfekciona sredstva.

Predsednik PKS Marko Čadež je istakao da se već prave komparativna iskustva kako je postupljeno u drugim zemljama i najavio je sastanak sa poslovnim asocijacima koje su u Srbiji.

Slovenija već spremila određene mere. Kako je najavila ministarka rada Ksenija Klampfer, Vlada je spremila uredbu o interventnoj subvenciji plate onih koji su u karantinu u bolnici ili kod kuće.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 38

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Cramer

Све зависи од природе посла. Људи нису свесни да многи послови могу да се обављају од куће (често су у заблуди да је то само ИТ сектор, али то су у стварности сви послови који се заснивају на раду на рачунару, а тога је данас баш много). Е сад, постоји неколико проблема, који заправо и нису проблеми. Наиме, послодавци су избегавали дуго рад од куће, под разним изговорима (безбедност података, потреба за састанцима и сл.), а данас се показује да је могуће заштитити податке и када се систему предузећа приступа са кућног нета, да је састанке сасвим ефикасно могуће обавити преко скајпа или видео / аудио конференције, и да је заправо једини разлог отпору рада од куће неповерење и потреба за контролом. Немојте се зачудити ако Корона трајно промени навике послодаваца и запослених и начин рада многих професија у будућности. Тако да, мешате мало бабе и жабе, они који су послати да раде од куће и здрави су, наравно да не треба да отварају боловање, већ треба да седе код куће и да раде. 😊

JaNeca

Evo ja cu da vam kazem sta ce biti radim u jednoj od silnih fabrika na jugu nase zemlje i bice ovako verovatno skinuce nam od odmora od prosle godine verovatno i od ove ako se to desi kod nas u fabrici, a verovatno ce biti u ostalim fabrikama tako ionda ove god nista od odmora nek tek sledece posto ce ostati jjo 4 5 dana ako se to desi.

UnKnown

Kod mene u firmi ko god se ne oseća dobro, preporuka je da ide na bolovanje koje će biti plaćeno 100%.

special image