• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBS: POKAŽITE SOLIDARNOST ukinite naknade za e-banking

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Narodna banka Srbije podržava svaki potez kojim bi korisnicima finansijskih usluga olakšali plaćanja u ovom vanrednom i kritičnom periodu, komentariše srpska centralna banka trenutno ukidanje e-banking naknade.

U odgovoru srpske centralne banke na upit Tanjuga da prokomentariše potez jedne banke koja je u regionu prestala da naplaćuje usluge elektronskog i mobilnog bankarstva dok traja kriza zbog korona virusa, NBS je ukazala da je odluka o tome da li će se banke odreći naknade koju naplaćuju za izvršenje platnih transakcija isključivo na bankama, i da mnoge u okviru jedinstvene naknade za vođenje računa korisnika omogućavaju svojim korisnicima besplatno korišćenje usluga elektronskog i mobilnog bankarstva.

Možda će vas zanimati

"Odluka da korisnicima platnih usluga ne naplaćuju naknade u okviru elektronskog i mobilnog bankarstva bi svakako bila dobar pokazatelj da su i pružaoci platnih usluga, iako profitno orijentisane organizacije, solidarni u borbi države i građana sa velikim problemima i izazovima koje je proizvela epidemija korona virusa", navodi se u odgovoru NBS.

Dodaje se, da bi time pružaoci platnih usluga pokazali razumevanje da je u kriznim vremenima pre svega potrebno zaštititi najznačajnije vrednosti našeg društva.

NBS je već radi sprečavanja ili umanjenja rizika od daljeg širenja zaraze preporučila što manje korišćenje gotovog novca, odnosno bezgotovinska i beskontaktna plaćanja.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dalabu

A od cega ce da zive?! ...kamate nikad manje….ostale im jos on-line naknade….. Treba to izdrzati….patnja… :(

special image