• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IDU "U EVROPU": Učenici iz Srbije u finalu Evropskog kviza novca

Izvor mondo.rs

Ana Mandić, učenica OŠ "Duško Radović" iz Beograda, i Simeon Čonjagić, učenik Srednje ekonomske škole "Stana Milanović" iz Šapca, pobednici su srpskih kvalifikacija Evropskog kviza novca i "idu Evropu".

Oni su se, kao pobednici ovdašnjeg takmičenja održanog 17. marta u organizaciji Udruženja banaka Srbije, plasirali u evropsko finale kviza i imaće priliku da se krajem aprila, takođe putem interneta, nadmeću sa đacima iz ostatka Evrope za vrednu novčanu nagradu, saopšteno je iz UBS-a.

Uprkos tome što je održan drugog dana od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, Kviz je uspešno realizovan zahvaljujući tome što se odvija putem digitalne platforme Kahoot.

U takmičenju je, preko svojih uređaja od kuće, učestvovalo više od 200 učenika osmog razreda osnovnih i prvog razreda srednjih škola iz cele Srbije.

"Iako je na snazi vanredna situacija u Srbiji, ovo takmičenje, kao i broj prijavljenih učesnika, pokazuju da smo mlade u Srbiji uspeli da zainteresujemo za finansije", izjavio je Vladimir Vasić, generalni sekretar Udruženja banaka.

PROČITAJTE I OVO

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image