• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DECO, IGRAJTE se KORISNO: Počinje treći Evropski kviz novca u Srbiji

Izvor mondo.rs

Treći Evropski kviz novca u Srbiji biće održan 17. marta ove godine a Udruženje banaka Srbije, kao organizator kviza, poziva učenike uzrasta od 13 do 15 godina širom zemlje da se prijave.

 Evropski kviz novca u Srbiji prijave Izvor: Screenshot/UBS

Prijavljivanje je najkasnije do 14. marta a ovo takmičenje nudi atraktivne nagrade, saopšteno je iz UBS, na ćijem sajtu se nalaze detaljna objašnjena i pravila.

Cilj Evropskog kviza novca, koji se odvija putem digitalne platforme "kahoot!", jeste da se mladi, koji sve ranije postaju korisnici finansijskih usluga, na vreme obuče za odgovorno i samostalno korišćenje raznovrsnih bankarskih i finansijskih instrumenata.

Možda će vas zanimati

Prema propozicijama, koje se mogu pronaći na sajtu Udruženja, pravo učešća u Evropskom kvizu novca imaju učenici osmog razreda osnovnih i prvog razreda srednjih škola. Za dva prvoplasirana učesnika i njihove nastavnike i ovoga puta je obezbeđen put u Brisel i nastup u evropskom finalu ovog takmičenja.

"Podizanje finansijske pismenosti jedan je od osnovnih ciljeva Udruženja banaka Srbije", kaže Vladimir Vasić, generalni sekretar Udruženja.

"Posebno nam je važno da stavimo akcenat na mlade i zbog toga ovaj kviz realizujemo u digitalnoj formi, preko platforme 'kahoot!'. Ovom akcijom pokazujemo ne samo da bankarski sektor Srbije u potpunosti prati svetske trendove, već i da su naši đaci izuzetno vešti i upoznati sa finansijskim instrumentima i pojmovima."

Pokretač Evropskog kviza novca je Evropska bankarska federacija u saradnji sa svojim članicama, bankarskim udruženjima iz tridesetak evropskih zemalja. Prošle godine na nacionalnom nivou takmičenja učestvovalo je više od 600 učenika iz Srbije, odnosno oko 150 osnovnih i srednjih škola.

Deca školskog uzrasta u Sribiji uopšte nisu finansijski pismena, pokazalo je u nekoliko navrata poznato PISA testiranje, pa bi i ovakve manifestacije mogle da pomognu da se zainteresuju za baratanje novcem.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image