• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANTISEPSOL U DVE SMENE: U Tehnohemiji padaju s nogu ali…

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

U pogonima Tehnohemije na Vilinim Vodama u Beogradu proizvode se sredstva za dezinfekciju ruku i površina u dve smene i jedini problem im je – sirovina.

Generalni direktor kompanije, Miloš Arsenijević, kaže da svi zaposleni rade u smenama ne bi li zadovoljili velike zahteve građana, privrede i zdravstvenog sistema za dezinfekcionim sredstvima u doba suzbijanja epidemije korona virusa.

"Prilagodili smo se odlukama Vlade Srbije i pokušavamo da povećanim obimom proizvodnje da pokrijemo potrebe za dezinfekcionim sredstvima", kazao je Arsenijević.

Možda će vas zanimati

Dragana Glušac, savetnik za hemikalije i tehnolog u Tehnomaniji kaže za Tanjug da svi zaposleni u kompaniji rade prekovremeno i da pored osnovnog asortimana proizvode razblaženi jednoprocentni rastvor natrijum hipohlorita.

"Sve svetske zdravstvene organizacije preporučuju baš to sredstvo za dezinfekciju površina, pribora, objekata, materijala bilo da su u kontaktu sa hranom ili ne u borbi protiv korona virusa. Sada to pakujemo u polietilenske kanistere od 20 i od 10 litara kako bi pomogli u ovom trenutku", kazala je Glušac i dodala da se u pogonima Tehnohemije pravi i sredstvo za dezinfekciju Asepsol.

Prema njenim rečima, ceo kolektiv radi u dve smene.

"Koliko nam to brojnost ljudi dozvoljava radimo na ivici kapaciteta i tako će ostati do daljeg". I U Beogradu, kao i u pančevačkoj Panoniji koja takođe proizvodi dezinfekciona sredstva, imaju problem sa nedostatkom sirovina za proizvodnju asepsola, jer su ih dobijali iz Španije.

"Sada je to jako otežano, gotovo nemoguće. Pokušaćemo da taj problem rešimo u narednim danima", kazala je Glušac.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ProlazNIK

Meni sad ništa nije jasno, svi se ubiše od proizvodnjea proizvoda nigde. Maske pravi tekstilna industrija, vojska, zatvorenici i ne znam još ko, a masku ne možete kupiti nigde. Barem jedan osnovni model, a da ne pričam ako se baci pogled npr. na 3m,koliko samo oni modela proizvode.

Gaga

@ProlazNIK sve se salje medicinarima, vojsci, miliciji. Zato nema

special image