• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVE MERE ZA PRIVREDU: U privatni sektor 4,5 milijardi evra, KO NE OTPUŠTA

Izvor mondo.rs

Ekonomske mere i spašavanje privrede od posledica korona virusa bila je jedna od tema današnjeg sastanka Kriznog štaba srpskog državnog vrha i kineskih medicinskih eksperata koji su došli da pomognu u vreme epidemije. Penzije i plate se ne diraju, a ko otpusti radnike..

Prva od ekonomskih mera, kojima bi trebalo da se koliko-toliko zaštiti privreda koja je već u teškom stanju ali i da zaposleni budu sa izvesnom egzistencijom i tokom i posle epidemije, je da NEMA SMANJENJA PENZIJA i plata, a posebno ne minimalaca.

"Spremamo ozbiljan paket, 2,5 milijarde evra do 4,5 milijardi, i to ćemo uložiti u jačanje privatnog sektora, da bi privredni rast bio bar 'minus 2', čime bi bili najbolji u Evropi", najavio je predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je istako da će pomoć u privatnom sektoru dobiti oni koji NE BUDU OTPUŠTALI RADNIKE, i ponovi da će država to znati da ceni.

"Nećemo obećavati stotine milijardi evra pomoći kao u drugi u Evropi, jer to neće ni oni ispuniti. Odakle vam te milijarde, znamo i budžete država i Evropske centralne banke, zašto lažete ljude", rekao je Vućić na konferenciji za štrampu.

Predsednik Republike se zahvalio i mnogim firmama, i velikih i malim biznismenima, koji su dali novac ili nešto donirali u vreme epidemije.

"Novac su dali i oni biznismeni koje volim i oni koje ne volim, od Alko Grupe, Kostića, Šaranovića, Šarančića.. do Delte, Milšpeda i Atlantika. Svi su pomogli, i naši i Hrvati", rekao je Vučić i komšijama ponovio najbolje želje i u borbi protiv epidemije i sa posledicama zemljotresa u Zagrebu. 

Predsednik Vučić je podsetio i da je juče krenula da radi fabrika kvasca u Senti, jer je tog artikla traženog u vreme krize kada ljudi sami više peku testo kod kuće, bila nestašica zbog toga što se uvozi. Sada se obezbedila sirovina (palmino ulje) i kvalitetnog kvasca će biti i za izvoz. 

PROČITAJTE I OVO

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

cacanin

Palmino ulje i kvasac imaju veze kao far za auto i čizma. Fabrika kvasca u Senti proizvodi kvasac već 30 i više godina i nikad nije prekidala proizvodnju samo poslednjih par godina proizvodi 10i deo nego kao čuveni Fermin.

ping pong

Iskustvo mi govori da ce biti sve obrnuto.

Neditav

Videcemo i to

special image