• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA NIKOM NE ZATREBA: Dojuriće i Ferari i Meklaren respiratori

Izvor mondo.rs

Prodaja automobila ne ide ruku pod ruku sa pandemijom korona virusa, sa fabričkih traka sve ređe silaze automobili čak i kod najpoznatijih proizvođača, ali to ne znači da je sve stalo. U Ferariju i Meklarenu su našli kako da se uposle i – zarade.

Automobilski giganti privremeno su stopirali proizvodnju u evropskim fabrikama ali su zajedno sa medicinskim ustanovama i vlastima pronašli način kako da iskoriste svoje kapacitete u kriznim vremenima.

Veliki broj kompanija u Evropi i svetu, kako prenosi, Autonet.hr, stavio se na raspolaganje nadležnima za proizvodnju medicinske opreme, pre svega preko potrebnih respiratora za olakšavanje disanja pacijenata sa težim simptomima korona virusa.

Možda će vas zanimati

U Velikoj Britaniji su osnovana tri stručna tima koje vode proizvođač avio tehnike Megit i autokompanije Meklaren i Nisan.

Njihov cilj u izuzetno kratkom roku je da pokrenu proizvodnju medicinskih ventilatora.

Prototipe su najavili u narednih sedam dana, dok bi serijska proizvodnja trebala da krene za najviše četiri sedmice.

Stručnjaci Meklarena rade na novom dizajnu jednostavnog ventilatora dok Nisan u povećanju proizvodnje pomaže postojeće proizvođače.

U Italiji proizvođač medicinskih ventilatora Sjare indžiniring (Siare Engineering) već radi u saradnji sa Ferarijem i Fiat Krajslerom kako bi ove uređaje počeli da proizvode što brže i u što većem broju.

Folksvagen grupa takođe se stavila na raspolaganje. Oni istražuju mogućnost da, u saradnji sa još nekoliko kompanija, iskoriste tehnologiju 3D štampača za izradu respiratora na svojih 125 takvih sprava industrijske veličine.

U SAD na razvoju medicinske opreme su angažovani stručnjaci Forda, General Motorsa i Tesle. GM-ovi dobavljači već pripremaju isporuke delova za oko 200.000 ventilatora.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ko je ovde lud

A realno gde je naša industrija?

special image