• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ðorđević: Preporuka za organizovanje rada roditelja sa decom sa smetnjama

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Ministar za rad, zapošljavajne, boračka i i socijana pitanja Zoran Ðorđević izdao je danas preporku za organizovanje rada roditelja dece i mladih sa razvojnim smetnjama kojom poziva sve poslodavce da toj grupi ljudi omogući rad od kuće.

 Vanredno stanje - Srbija -Preporuka za organizovanje rada roditelja sa decom sa smetnjama Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

"Zaposlenim samohranim roditeljima, hraniteljima ili starateljima dece i mladih sa smetnjama u razvoju, sa telesnim ili senzornim invaliditetom, ili teškim hroničnim i retkim bolestima, u cilju sprečavanja sirenja koronavirusa u interesu zaštite te osetljive društvene grupe", navodi Ðorđević u saopštenju.

Preporuka se odnosi i na to ukoliko je drugom roditelju ustanovljena radna obaveza i to, kako je ponovio, treba da bude na snazi do prestanka okolnosti zbog kojih je proglašeno vanredno stanje.

Možda će vas zanimati

 Ðorđević takođe, apeluje na poslodavce da ne raskidaju ugovore sa tim ljudima ako nisu u mogćnosti da dolaze na posao a ne postoji mogućnost da im se obezbedi da rade od kuće.

"Ukoliko ne postoje uslovi da zaposleni roditelji rade od kuće a objektivno su sprečeni da redovno dolaze na posao, apelujem na sve poslodavce da razmotre opravdanost njihovog odsustva i izbegnu raskid ugovora o radu sa zaposlenim roditeljima, hraniteljima ili starateljima dece i mladih sa smetnjama u razvoju, sa telesnim ili senzornim invaliditetom ili dece i mladih sa teškim hroničnim i retkim bolestima", navodi ministar.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image