• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIŠAVSKI OKRUG: Premijerko, molimo vas, UKLJUČITE SVIMA STRUJU!

Izvor mondo.rs

Centar za zaštitu potrošača "Forum" ponovo je apelovao na predsednicu Vlade Srbije da se svim domaćinstvima u Nišavskom okrugu, koja su trenutno bez struje, ona ponovo uključi dok traje vanredno stanje zbog epidemije korona virusa.

U novom pismu predsednika Centra za zaštitu potrošača "Forum" Jovana Jovanovića predsednici Vlade Srbije, a prethodno je upućeno 18. marta, dakle pre 10-ak dana, upućen je apel da se uključi struja domaćinstvima u Nišavskom okrugu kojima je ona isključena iz različitih razloga.

Ovaj Centar traži od premijerke da se svima, a reč je o, tvrde, "nekoliko hiljada domaćinstava u Nišavskom okrugu", struja odmah uključi i da se ne isključuje dok traje vanredno stanje, a potom da se povedu zakonom propisani postupci.

Možda će vas zanimati

U pismu se ističe da ta domaćinstva "već nekoliko godina" žive bez struje, a da su razlozi za obustavu snabdevanja električnom energijom različiti i "uglavnom nezakoniti", kao i da je EPS-a pokrenuto više sudskih postupaka i da su prvostepene presude uglavnom u korist potrošača.

"U vremenu pandemije koronavirusa i vanrednog stanja, ovi građani nemaju uslova za održavanje potrebne higijene i predstavljaju potencijalnu opasnost od širenja zaraze. Takođe, zbog zatvaranja škola i održavanja nastave preko televizije i intreneta, njihova deca ne mogu da prate nastavu", navodi se u pismu Centra za zaštitu potrošača upućenog predsednici Vlade Srbije.

Posebno se ukazuje na to da postoji mogućnost potpunog izolovanja Grada Niša (kao i drugih većih gradova) u cilju sprečavanja širenja korona virusa i da će to biti dodatni problem za sva domaćinstva u Nišavskom okrugu koja trenutno nemaju struju.

"Zbog svega navedenog, ponovo apelujemo na vas da se svim potrošačima, kojima je obustavljeno snabdevanje električnom energijom, odobri privremeno priključenje, koje će trajati do okončanja vanrednog stanja, a da se potom pokrenu pojedinačni zakonom propisani postupci u kojima će se na osnovu zakona razrešiti ova situacija.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Biljana

Ja sam iz beograda i meni je iskljucena struja imam unucice 5 i 7 godina sinovi i snaje nerade zbog situacije koja nam se desava jedna snaja treba da se porodi u junu a sin mi je otiso u Crnu Goru da radi gradjevinu sad ne moze ni da se vrati ako moze molim vas kao roditelj i baka samo da se ukljuci dok prodje virus i vanredno stanje pa ako neplatimo neka iskljuce cim sve ovo prodje.

Cd rom

Toliko o humanosti i jednom rečju toliko o brizi o ljudima

Strazar na strazarskom mestu broj 2

Platite racune, pa ce da vam ukljuce. Sram vas bilo. Da li smo mi sto placamo blesavi?

special image