• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi krenuli, VRAĆA SE U ŽIVOT najveća privreda na svetu

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Kineska industrijska proizvodnja oporavlja se otkako su vlasti ublažile mere kontrole kretanja uvedene zbog pandemije korona virusa i dopustile otvaranje fabrika.

Proizvodne trake su krenule, pokazalo je danas objavljeno zvanično istraživanje, ali stručnjaci upozoravaju da privreda tek treba da se oporavi.

Kineski zavod za statistiku i Kineska federacija za logistiku i nabavke objavili su da je indeks nabavki porastao sa 35,7 u februaru na 52 u martu, na skali od 100 na kojoj indeks veći od 50 pokazuje povećanu aktivnost.

Možda će vas zanimati

Upozorava se međutim da najnoviji podaci "ne ukazuju na to da se ekonomska aktivnost u potpunosti oporavila" i da zemlja mora da razume ozbiljnost i složenost domaće i međunarodne ekonomske situacije i da se vrati poslu i proizvodnji i poveća domaću potražnju.

Ekonomisti su upozorili da se ekonomija i dalje suočava sa izazovima. Proizvođači obnavljaju lance snabdevanja a vlasti pokušavaju da spreče infekciju zaposlenih koji odlaze na posao.

Industrijske grupe kažu da ekonomija tek treba da se oporavlja.

Oporavak kienske privrede
Izvor: YouTube/CGTN

Prema navodima vlasti, dominantne državne industrije, poput čelika, blizu su normalne proizvodnje ali proizvođači automobila i drugi privatni proizvođači kažu da rade ispod normalnog nivoa i da je potrebno obnoviti lance snabdevanja kako bi se oporavili.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Дрина

Нова ударна песница владара, остатак света оде у привредни колапс а америка се пушта низ воду, окупираће је сопствена војска 😂

Elmin

@Дрина ta zuta stvorenja su unistili celu planetu

Дрина

@Elmin нису још али су на добром путу

special image