• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I U NIŠU štrajkuju radnici Jure: Država proverava da li su bezbedni

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Grupa radnika niškog pogona južnokorejske firme Jura, nakon što su prethodnih dana štrajkovale njihove kolege u Rači i Leskovcu, od jutros protestuje ispred firme. U kompaniji ima zaraženih, stotine poslate u izolaciju.

Radnici navode da ne žele da rade jer su u strahu od zaraze, imaju teške uslove za rad, a osim toga žale se da im nisu nabavljene maske, rukavice i dezinfekciona sredstva.

Štab za vanredne situacije u Nišu pozvao je danas sve firme u tom gradu da poštuju preporuke Vlade Srbije i da zaštite zaposlene, a gradonačelnik Darko Bulatović rekao je da Institut za javno zdravlje proverava situaciju u Juri i da će nakon toga uslediti nove odluke.

Možda će vas zanimati

"Štab za vanredne situacije Grada Niša uputio je Institutu za javno zdravlje informacije do kojih smo došli, o kojim smo obavešteni i predstavnici Instituta za javno zdravlje su u kompaniji i doneće zaključke", kazao je Bulatović.

Dodao je da će te zaključke morati da poštuju sve kompanije, pa strane.

"Sačekaćemo njihov odgovor i taj odgovor će biti prosleđen svima kojima treba da bude prosleđen", naveo je Bulatović i dodao da je o svemu obaveštena i Inspekcija rada koja bi trebalo da kontroliše poslodavce da li primenjuju dodatne mere.

"Oni koji od tog odstupaju biće kažnjeni", kazao je Bulatović.

Na redovnoj konferenciji o epidemiji korona virusa u Vladi Srbije medicinski deo Kriznog štaba saopštio je da je u Juri u Leskovcu obolelo sedam radnika a još 300 je u izolaciji, i da je poslodavac prihvatio preporuku za mere zdravstveno bezbedne proizvodnje.

Juče i prekjuče štrajkovalo se i u pogonima Jure u Rači i u Leskovcu. I tamo su uslovi rada bili nebezbedni za radnike i neprilagođeni vladinim merama za borbu protiv epidemija. Deo radnika je poslat na prinudni odmor sa minimalcem (koiji i inače primaju) a deo će raditi pod zaštitnom opremom i raspoređen tako da budu na propisanom odstojanju jedni od drugih.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

62

Dajte juri još 7000 evra po radniku

Jovan

Poslodavac prihvatio preporuke? Poslodavac treba da je u zatvoru za ugrozavanje ovolikog broja ljudi, i ako se nadje neko zarazen da plati pun iznos bolnickog lecenja. Samo zbog toga sto mu je novac vazniji od zivota radnika. Radnike raspustiti, direktora u zatvor uz prodaje imovine i radnike od tog novca poslati na odmor od dva meseca. Da ovako prodje firma i uprava vise bi se brinulo o radnicima.

Vucko

Dzabe izolacione mere kada se posten narod baca u vatru, tj. na posao. Samo 24h karantin da pobedimo ovaj virus.

special image