• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tojota obećala da neće otpuštati, ali ako se baš mora...

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Izvršni direktor Tojote, Akio Tojoda, obećao je danas da će japanska auto industrija nastojati da zaštiti radna mesta širom sveta dok traje pandemija korona virusa.

  Direktor Tojote obećao da će japanska auto industrija štititi radna mesta Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Tojoda, koji je ujedno i šef Japanskog udruženja proizvođača automobila, rekao je da se plaši da bi japanska ekonomija mogla biti uništena pre nego što se svet izbori sa korona virusom.

Grupa koja okuplja japanske proizvođače automobila (tu su i Nisan i Honda) i proizvođače delova, osnovaće specijalni fond kako bi pomogla onima koji ipak moraju da napuste posao, da nađu drugi posao, izjavio je Tojoda i dodao da je najveća pretnja industriji "potencijalni gubitak kvalifikovanih radnika".

Poput kompanija u SAD, i Tojota je zbog krize smanjila proizvodnju a počela je da pravi zaštitne maske za lice, naveo je Tojoda. On je dodao i da 3.000 soba koje se koriste kao karantin za radnike koji se vraćaju iz inostranstva ako bude potrebe mogu biti korišćene kao karantin i za druge ljude.

Japan je ove nedelje proglasio vanredno stanje u Tokiju i još nekim gradskim sredinama gde se broj zaraženih i dalje povećava.

U toj zemlji je registrovano oko 5.500 zaraženih korona virusom ali se strahuje od eksponencijalnog skoka broja inficiranih.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image