• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić poslodavcima: ISPLAĆUJTE MINIMALCE, ne čekajte državu!

Izvor mondo.rs

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, uputio je kritiku delu poslodavaca u Srbiji koji čekaju novac iz najavljenog paketa Vlade Srbije da bi isplatili minimalac svojim radnicima. Srbija će relativno dobro proći u korona krizi.

"Nezaposlenost raste sporije nego što je možda bilo očekivano, ali nisam zadovoljan. Deo poslodavaca čeka novac države da isplati minimalac svojim radnicima, umesto da ga isplate oni, pa da sačekaju novac. To je nedogovorno, i država će ipak gledati nekako da ti ljudi dobiju platu", rekao je predsednik Vučić u Nišu.

Možda će vas zanimati

Prema najavljenim merama Vlade Srbije, država je obećala da će svim preduzetnicima i malim i srednjim firmama dati novac na namenski račun da se isplate minimalne zarade u tri naredna meseca. Isplata te tri mesečne tranše od po 250 evra trebalo bi da počne za dva meseca, kada se utvrdi da li su poslodavci otpuštali radnike, što je uslov za pomoć države.

Predsednik Vučić je rekao danas i da se država užurbano sprema za ogromne investicije i ubrzano izvlačenje iz krize zbog pandemije.

"MMF i Svetska banka su dali procene za Srbiju da neće imati toliko veliki pad kao druge zemlje u Evropi i svetu, ali će situacija biti teška i pad je očekivan. To nam nije uteha, pogotovo ne za ljude koji u Srbiji danas teško žive. Pogledajte kako danas prolaze bogate i uređene zemlje kao što su Austrija, Švajcarska...SAD. Ali, kod nas i dalje živi solidarnost i socijali duh zajedništva, i ja sam ponosan na to", rekao je predsednik Vučić u Nišu.

Predsednik Vučić je istakao da je dobro što je Evrozona donela plan ekonomskih mera za saniranje posledica pandemije korona virusa ali da nije ni bilo očekiano da se dogovore oko evroobveznica, gde bi bogatije države garantovale za zaduženje siromašnih zemalja EU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivana

Poslodavci u Srbiji treba da isplate, primanja radnicima, to je svakako važno da se što pre ovo uradi, kako bi građani Srbije živeli bolje. Srbija se danas cela razvija i gradi.

miki

@Ivana Da bi građani Srbije živeli bolje najvažnije je da političari na vlasti ispunjavaju svoja obećanja !!! Dok je bila kriza u usponu dotični je molio privrednike da ne otpuštaju radnike i obećavao brda i doline, sada kriza prolazi pa može da ih kritikuje a kasnije će i da proziva i preti !!! I na kraju, tebi je lako da ponavljaš izrečeno kao papagaj i eto dnevnice i sendviča, od narodnih para , od novih kredita i zaduživanja ! Treba samo da imaš jedno na umu, niti će dnevnica večno trajati niti sendviči a kredite treba vraćati !

Zoran

Pojedini preduzetnici bi trebali da pokažu mnogo više humanosti i pomognu svojim radnicima a država će svoje obećanje ispuniti.

special image