• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ratari, slobodno na njive, ali na traktorima! (VIDEO)

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Poljoprivrednici u Srbiji mogu da predstojećeg vikenda potpuno slobodno da izađu na njive i obavljaju prolećnu setvu, pod uslovom da su na poljoprivednoj mehanizaciji, kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

  Ministar Nedimović o kretanju ratara za vreme setve i u vreme policijskog časa Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Od danas (petak) od 17 časova do ponedeljka u 5 ujutru, samo građani sa posebnim dozvolama i vlasnici kućnih ljubimaca (u određenim vremenskim periodima), mogu da izađu iz svojih domova, jer je zbog pandemije korona virusa na snazi policijski čas od 60 sati!

Nedoumicu su imali poljoprivrednici: "A mi? Kako ćemo mi na njivu?".

Dilemu im je razrešio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je za Tanjug rekao da će svi poljoprivrednici, "kao i svih prethodnih vikenda", moći slobodno da izađu na njive na traktorima kako bi obavljali prolećnu setvu, pre svega kukuruza i drugih kultura.

"Potpuno slobodno neka izađu na svojim traktorima. Jako je važno da budu na svojim traktorima, na svojoj poljoprivrednoj mehanizaciji, kako ne bi bilo zloupotrebe i neće apsolutno biti nikavih problema", rekao je Nedimović povodom produžene zabrane kretanja od danas u 17 do ponedeljka u pet časova ujutro u sklopu mera za suzbijanje širenja korona virusa.

Možda će vas zanimati

Ministar naglašava da je Vlada Srbije je potpuno svesna značaja hrane i poljoprivrede u ovom trenutku.

"Samo vas molim da svi budete odgovorni i svesni, da budete na svojim poljoprivrednim mašinama, a ne da neko pokušava da zloupotrebljava situaciju na jedan drugi način", rekao je Nedimović.

On je dodao da prolećna setva može da se nastavi kako bi bilo zasađeno planiranih dva miliona hektara, što je, navodi, zadatak i obaveza.

Poljoprivrednici, od ratara i stočara do povrtara i pčelara, žalili su se od početka vanrednog stanja i uvođenja ograničenja kretanja da ne mogu da obavljaju svoje poslove,i da je procedura dobijanja kratkotrajnih dozvola komplikovana i spora.

Bilo problema sa policijom, a u javnosti je istaknut jedan slučaj u kome jedan mladi poljoprivrednik s traktora u povratku s njive odveden u pritvor i po hitno postupku osuđen za kršenje policijskog časa.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 19

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srbin@KG

A sta ja ministre da radim posto zivim nehotice u gradu i radim plus u firmi kao Vozac a isto tako i na selu radim poljoprivredu kako ja da idem traktorom od sela do grada..

Ministar za kokoske

Stici ce na tesku naplatu vec sto trpimo ovakve ljude na celu poljoprivrede koja je spasila ovu zemlju i narod bezbroj puta. Svi vec osecamo posledice uveliko a tek cemo.

Sasa

Nedimovicu kako do poljoprivrednih kredita? Subvencija? Kad ces nesto konkretno uradit u tom ministarstvu nesposobni covece, oko sebe si nakupio poprilicno ljude preke naravi. Cudi li vas tu nesto?

special image