• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osam banaka zbog korona virusa ukinulo deo naknada za kartične terminale

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Osam od 11 banaka koje omogućavaju POS terminale trgovcima ukinulo je fiksne i druge naknade vezane za korišćenje tih terminala i tako su učinile dodatni napor da u uslovima vanrednih okolnosti naročito manjim trgovcima olakšaju prevazilaženje posledica pandemije.

Od jedanaest banaka koje pružaju uslugu prihvatanja platnih kartica na prodajnim mestima (odnosno, omogućavaju POS terminale trgovcima), osam ukinulo fiksne i druge naknade vezane za korišćenje POS terminala, kao što je naknada koja se naplaćuje u slučaju da trgovac ne ostvari ugovoreni promet, zatim naknada za korišćenje GPRS terminala “, navodi se u informaciji Narodne banka Srbije.

Banke koje su za vreme vanrednog stanja ukinule navedene naknade su Banka Poštanska štedionica, Banca Intesa, Komercijalna banka, Vojvođanska banka, Credit Agricole banka, ProCredit banka, OTP banka i UniCredit banka.

Možda će vas zanimati

Odluke ovih banaka ne odnose se na naknade koje banke naplaćuju trgovcu po pojedinačnoj realizovanoj transakciji plaćanja koja je izvršena na POS uređaju.

Ova odluka banaka doprineće da trgovci zadrže najveći broj POS terminala na prodajnim mestima i tako obezbede svojim kupcima bezgotovinska plaćanja platnim karticama, što je u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji preporučeni način plaćanja za sve građane, navodi NBS.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image