• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar: Privrednici, do novca u dva koraka

Autor Jelena Stokić Izvor mondo.rs

Minstar finansija je objasnio da će preduzetnici do novca u visini minimalca moći da dođu na vrlo jednostavan način.

"Za namenski račun su potrebne dve radnje. Prvo - poreska prijava koju i inače podnose samo da u kockicu upišu 4, janura 2021. godina. Drugo što je potrebno da urade je da na portralu poreske uprave navedu preko koje banke žele da im se nova isplati. Gledali smo da sve bude jednostavno",objasnio je Siniša Mali.

Danas su usvojene  tri uredbe odnosno načina na koji će se ekonomske mere vredne 5, 1 milijardu evra iplementirati.

Možda će vas zanimati

"Pozivam sve privredne subjekte da iskoriste ovaj program. PKS će imati svoju brošuru koja će sve da razjasni. Za one koji imaju pitanja tu je Vlada, PKS. Svi smo na raspolaganju. 

"Odlažemo plaćenje poreza i doprinosa u period na tri meseca, ukidamo pdv na donacije za medicinsku opremu za državne institucije, novčana pomoć preduzetnicima je takođe definisana-  pomoć za mikro, mala i srednja predutazeća,  kao i 50 posto minimalca za one koji su radnike poslali na prinudni odmor ili otpustili pa vratili na posao", rekao je Mali.

Tom uredbom je definisana i pomoć svim građanima od 100 evra. 

Druga uredba se tiče utvrđivanja programa podrške privrednicima iz Fonda za razvoj, a treće se odnosi na ubrzanu regulativu izdavanja obveznica.

Ekonomske mere pomoći Vlade Srbije privredi odnose se na sve poreske obveznike koji su povezani sa Poreskom upravom Srbije pa tako i na preduzeća na Kosovu i Metohiji, rekao je danas ministar finansija Siniša Mali.

Ministar je odgovarajući na pitanja novinara u Vladi Srbije rekao da se ekonomske mere pomoći odnose na sve poreske obveznike koji su vezani za našu Poresku upravu "na jedan ili drugi način".

"Imate dosta privrednih subjekata koji posluju na prostoru Kosova i Metohije a koji su već ovde poreski obveznici. Dakle, odgovor je 'da'. Ukoliko postoji neko preduzeća kome treba, pomoći ćemo, ne u okviru ovog programa, nego preko Kancelarije za KiM kao što i do sada pomažemo", rekao je Mali.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image