• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će biti smanjenja plata u Srbiji - evo odgovora predsednika!

Izvor mondo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da i u najgoroj opciji - ako Srbija izađe iz epidemije korona virusa tek krajem maja, plate u javnom sektoru neće biti smanjivane.

"Tvrdim da neće biti smanjenja plata, ako u maju, ako do kraja maja izađemo u najgoroj opciji iz ove situacije i da se otvorimo tek u junu i u toj najgoroj opciji tvrdim da ćemo uspeti", rekao je Vučić za TV Prva.

On je naglasio da to očekuje bez obzira na to koliko je teško, jer su prihodi drastično umanjeni, a rashodi uvećani, takođe drastično zbog ulaganja u respiratore, testove i drugu medicinsku opremu.

Možda će vas zanimati

 "Tako da mislim da mi nećemo da smanjujemo plate i penzije u javnom sektoru, a gledaćemo mnogo da pomognemo i privatnom sektoru".

"Ako budemo imali dobre prihode onda verujem još više da možemo da ubrizgamo u privatni sektor", rekao je predsednik.

On je naglasio da će se učiniti sve da se pomogne privatnom sektoru i da se isplata minimalaca može očekivati od 10. maja.

"Njima ne možemo da naredimo kolike će plate da isplaćuju, ali možemo da pomognemo na različite načine i da ih privolimo da tu prvu platu isplate iz sopstvnih sredstava, a onda da nadoknađuju od onoga što će dobiti od države. Nemamo druge mehanizme. Očekujte da oko 10. maja krenemo sa isplatom minimalca u privatnom sektoru", rekao je Vučić.

On je naglasio da veći deo njih radi fer i pošteno i da će država gledati da im pomogne.

STALAN POSAO ZA LEKARE

Vučić je i da će veliki broj zdravstvenih radnika koji su radili na određeno vreme tokom pandemije biti primljeni na posao. "Ne garantujem svima, ali čemo veliki broj primiti za stalno", rekao je Vučić. "Ima onih koji su se junački borili, i zato su na bolovanju, jer su se zarazili, ali ima i onih koji su navodno uganuli zglob ili nešto slično i otišli na bolovanje", rekao je Vučić. On je rekao da će gledati da zaposle jos više mladih ljudi u zdravstvu, kao i da sačuvaju stručne i kvalifikovane ljude.


Vučić je dodao da treba da probaju i "malo da se stisnu, da pomognu radnicima, a mi ćemo probati sa obezbeđenjem tržišta i posle finansijskim injekcijama".

Upitan koliko vremena Srbiji treba da se što se ekonomije tiče vrati na početnu poziciju, kaže:

"Brzo se vraćamo mi, biće problema u drugom kvartalu, kod nas će prvi biti pozitivan jer smo imali fantastičan januar i februar, 5 čak 6 odsto rasta, kod nas je sve išlo izvanredno dok se nije pojavila korona. Mi ćemo brzo da se oporavljamo, imam veru u sopstvene snage i naš narod".

On je dodao da MMF nudi hitnu pomoć siromašnim zemljama i onima koji imaju probleme u platnim bilansima.

"Mi nemamo probleme, imamo devizne rezerve, imamo 31 tonu zlata, a sećate se da su me zbog priče o zlatu ismevali u tabloidima", kaže Vučić.

"Neću da kažem da će da teče med i mleko, ali će biti bolje nego u drugim zemljama", rekao je i uzviknuo: "Ljudi, neće biti lako".

On je naglasio i da ga sada u doba korone, uopšte ne zanima popularnost.

"Možete da imate svedoke, obično uzimamo po dva istraživanja nedeljno. Nismo platili nijedno otkad je počela kovid kriza, niti me to zanima kao što nisam spomenuo nijednog političkog protivnika koji se iživljavaju na meni i mojoj porodici. Kada se sve ovo završi, imaću, mnogo da kažem nekima", rekao je predsednik.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 60

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

tole

Neće, daće vam bonove u vrednosti od 20%plate..za kupovinu u određenim prodavnicama i trgovinskim lancima...

Nera

Iako smo mala zemlja uspeli smo da bez smanjivanja plata nabavimo svu medicinsku opremu i još će se pomoći i privatnom sektoru. Svaka čast.

AV

@Nera Uspjeli ste kada vam je Eu poslala novce....

special image