• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedna od evropskih zemalja predlaže: UKINITE LETNJE ODMORE!

Izvor mondo.rs

Glas iz Finske gde se razmišlja o danu kada epidemija korona virusa utihne...

 Korona virus i letnji odmori da li ćemo moći na more Izvor: MONDO/Mladen Nikolić

Konfederacija finske industrije (nešto poput Privredne komore Srbije) smatra da bi letnje odmore trebalo ukinuti.

Jedan od vodećih finskih ekonomista Sami Pakarinen izjavio je u jednoj TV emisiji da se "letnji odmori moraju prilagoditi situaciji", a drugi Risto E.J. Pentila dodaje da letnja sezona i pokretanje proizvodnje nisu kompatibilni.

Možda će vas zanimati

"To bi bio trenutak da započne obnova privrede, a ne vreme da se ide na odmor. Ako se pokrene rast, mi bismo tada trebalo da radimo", rekao je Pentila finskim medijima, ocenjujući da postoje signali da bi ekonomija, posle perioda stagnacije zbog mera uvedenih za sprečavanje širenja korona virusa, mogla da bude ponovo pokrenuta na leto, prenosi Euroactiv.

U međuvremenu, Banka Finske procenjuje da će kriza, koju je izazvao korona virus, ove godine drastično smanjiti BDP u zemlji. Ako ograničenja i zatvaranja potraju duže od tri meseca, predviđeni pad bio bi oko 5%, dok bi u najgorem scenariju bio iznad 10%.

Finska vlada je pred velikim političkim izazovom, jer odluka o eventualnom ukidanju letnjih odmora svakako ne bi naišla na pozitivan odjek u javnosti.

Iz Finske još jedan zanimljiv podatak: tokom perioda izolacije potrošnja alkohola ostala je na gotovo istom nivou. Prema najnovijem istraživanju, 77% ispitanika je reklo da pije jednako kao i pre. Njih 15 posto je reklo da pije manje, a samo 6% da pije više. Samo jedan posto Finaca je rekao da pije mnogo više nego pre.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 36

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

Da li će ukinuti sezonu ski skova, nordijske discipline i zabraniti skijanje sledeće zime u Finskoj? Neće, jer oni žive od toga, a od mora nisu nikad turistički živeli!

Jovan

Taj sto to predlaze neka sam radi na liniji u fabrici bar mesec dana za 200 eur. Pa cu ga pitati da li mu treba godisnji. A i sebi ce sigurno obezbediti godisnji odmor ili neplacene dane i otici bar mesec dana na odmor.

DD

@Jovan Nemojte molim vas!Koliko samo njih ceka leto i slikanje za face i instagram

special image