• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Lepo sam vam govorio, najbolji smo u Evropi!

Izvor mondo.rs

Srbija će imati ekonomski pad zbog pandemije korona virusa, ali će on biti najmanji od svih zemalja u Evropi, a to nije slučajno, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na prognozu MMF-a.

"Kada sam pre nekoliko dana govorio I na vašoj televiziji da će Srbija biti među najuspešnijim zemljama u Evropi, bio sam suočen sa najgorim pogrdama. A ove godine i sledeće godine imaćemo najbolje ekonomske rezultate u Evropi. Da, imaćemo pad od 3%, kako predviđa MMF ali možda i manje, ali jedna Nemačka će imati pad veći od 7%, Španija 9%", rekao je predsednik Vučić na najnovije prognoze MMF-a gostujući u Dnevniku 2 RTS-a.

Srpski predsednik je rekao da će Vlada pokušati da izvuče da pad bude manji, oko 2% ili možda 1,8%, podsetivši da bi Srbija imala rast od 4% ili 5% da nije stigla pandemija. Već sledeće godine se očekuje veliki rast.

Možda će vas zanimati

Vučić kaže da takav, relativno dobar, rezultat Srbije ne dolazi slučajno i da je posledica toga što je zemlja ekonomski dobro pripremljena dočekala pandemiju i krizu koju je izazvala u svetu, počevši od finansijske stabilnosti i reformi od 2014. godine naovamo.

"Javne finansije su nam sređene, devizne rezerve velike, ne moramo čak ni da uzmemo milijardu evra koju nam nudi MMF, jer možemo da se višestruko povoljnije zadužimo kod ECB", rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da se u Srbiji ne raspravlja o smanjenju plata u državnim slubama, što je tema svuda unaokolo, da se penzije isplaćuju i ranije od predviđenog. Nadalje, privreda može da računa na drastično veliku pomoć, od malih firmi pa sve do Er Srbije "koja nas je spasila" vraćanjem građana iz sveta i dovoženjem pomoći i kupljene opreme iz Kine, Rusije...

Međunarodni monetarni fond u dans objavljenom globalnom izveštaju o posledicama krize zbog pandemije korona virusa, predviđa da će bruto domaći proizvod Srbije pasti ove godine za 3%, ali da će Srbija već sledeće godine imati rast od 7,5%.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 309

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bojan

Najbolji smo u Evropi po broju odlazaka ljudi iz zemlje, po prljavstini i smecu, zagadjenju, po stopi kriminala, po starosti stanovnistva, po tajkunima, po poslanickim i ministarskim platama, po lazima, pljackama i prevarama, po medijskom mraku, po rasturenim firmama, po zapostavljenom selu, po pustanju stranaca da za dzabe crpe rudnike, naftu i njive, po primanju migranata, po broju luksuznih automobila i nekretnina stecenih u fazonu "snasao sam se", po broju korumpiranih sudija, advokata i policajaca, po nakaradnom sistemu u svemu, ...hocemo jos da nabrajamo?

Vladimir

HVALA PRESVETI EFENDIJA

Vladimir

HVALA PRESVETI EFENDIJA

special image