• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DUPLIRA SE RAČUN: Evropi će biti potrebno još 500 milijardi za oporavak

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Evropi će, pored dogovorenog paketa od pola biliona evra, biti potrebno još toliko - najmanje 500 milijardi od institucija Evropske unije za finansiranje ekonomskog oporavka nakon pandemije korona virusa

Klaus Regling, generalni direktor Evropskog stabilizacionog mehanizma (ESM), rekao je u intervjuu za italijanski list "Korijere dela sera" objavljenom danas, da će najlakši način za obezbeđivanje tih sredstava biti putem Evropske komisije i budžeta EU, prenosi Rojters.

Možda će vas zanimati

"Rekao bih da nam je za drugu fazu potrebno najmanje još 500 milijardi evra od evropskih institucija, a možda i više. Za to moramo otvorenog uma da razmotrimo nove instrumente, ali i da koristimo postojeće institucije jer je tako lakše, uključujući pre svega Komisiju i budžet EU", naveo je on.

Ministri finansija Evropske unije dogovorili su se 9. aprila o paketu finansijske pomoći državama, kompanijama i građanima u ukupnoj vrednosti od 540 milijardi evra.

Takođe su se složili da će Evrozoni, kojoj Međunarodni monetarni fond predviđa privredni pad od 7,5% ove godine zbog pandemije, biti potreban novac za oporavak, ali su imali različita viđenja o potrebnom iznosu sredstava kao i o tome kako da se ona obezbede.

Lideri EU će o toj temi razgovarati na videokonferenciji 23. aprila.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Denver

Nema problema, dajte Profesoru stvar u svoje ruke, Najrobi i Tokijo će to da ispeglaju za 10 dana

Da

Lako se to stampa, rade masine punom parom. Koliko god da treba nema problema, ali je balon sve vise naduvan. A kad pukne...

Op

Bice jos tih paketa nista vi nebrinite. Ali sobzirom da se stampa taze zasto ne odma celih 1000,da se ne cimate jos jednom. Nesto mi poznato ovo stampanj, oce li isto biti cekamo da vidimo.

special image