• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić: Gradimo autoput za južni Jadran

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić rekao je danas u Čačku da će Vlada Srbije "sigurno raditi" autoput Beograd-Čačak-južni Jadran.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić rekao je danas u Čačku da će Vlada Srbije "sigurno raditi" autoput Beograd-Čačak-južni Jadran.

Mrkonjić je izjavio novinarima da će detalji o izgradnji tog autoputa biti poznati za 15 do 20 dana.

Ministar je izrazio očekivanje da će zakon o bezbednosti saobraćaja biti usvojen za mesec dana i dodao da će o njemu raspravljati Vlada Srbije u četvrtak, nakon čega će biti na dnevnom redu Skupštine.

Mrkonjić je ocenio da će novi zakon poboljšati stanje u saobraćaju u Srbiji i da će se sa novim merama kažnjavanja nesavesnih vozača smanjiti broj nesreća.

Ministar za infrastrukturu rekao je da je u Srbiji neophodna izgradnja stanova za mlade po "pristupačnim cenama" i da to mora da bude državni projekat.

Mrkonjić je danas obišao četiri gradilišta u Čačku gde radove finansira Vlada Srbije, a koji su počeli u mandatu prošle vlade.

Ministar je posetio gradilište na kojem se grade stanovi još od 2000. godine, u okviru projekta "Deset hiljada stanova za mlade".

U Čačku se, u okviru tog projekta, gradi 33 stana ukupne površine oko 3.000 kvadrata.

Zamenik direktora Građevinske direkcije Srbije, koja finansira te radove, Mirko Petrović rekao je novinarima da izgradnja stanova koja je zaustavljena 2000. godine, a nastavljena osam godina kasnije, košta oko 120 miliona dinara i da će biti završena do kraja juna.

Mrkonjić je obišao i radove na rekonstrukciji centralnog gradskog trga čija prva faza, koja će biti završena do kraja leta, košta oko 50 miliona dinara, a finansira je Vlada Srbije.

Ministar je posetio i izgradnju novog mosta na Zapadnoj Moravi gde su radovi počeli prošle godine i bili usporeni zbog nedostatka novca.

Gradonačelnik Čačka Velimir Stanojević rekao je da je za izgradnju tog mosta, iz Nacionalnog investicionog plana, bilo izdvojeno 120 miliona dinara, a Ministarstvo za infrastrukturu odobrilo je još 100 miliona dinara za završetak mosta.

Mrkonjić je posetio i halu Košarkaškog kluba Borac čiju rekonstrukciju i dogradnju sa 40 miliona dinara finansira Vlada Srbije i lokalna samouprava. Radovi su počeli pre tri meseca.

Predsednik KK Borac Radmilo Mišović rekao je novinarima da za završetak radova nedostaje 20 miliona dinara i izrazio očekivanje da će Ministarstvo za infrastrukturu pomoći.

Mišović je dodao da je hala KK Borac izgrađena 1968. godine i da se prvi put rekonstruiše.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image