• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRNI APRIL za prodavce automobila: Hrvati prodali "čak" 893

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

U Hrvatskoj je u prve tri nedelje aprila prodato svega 893 novih putničkih i lakih dostavnih vozila. Godišnje gledano, pad je ogroman, ali to je zapravo uspeh s obzirom na okolnosti.

Pad od 87,4 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine je veliki, jer tada je prodato 7.136 vozila, ali s obzirom na to da ovog aprila zbog pandemije korona virusa prodajni saloni gotovo uopšte nisu radili, cifra i nije mala.

Možda će vas zanimati

Od početka 2020. godine, zaključno sa 22. aprilom, u Hrvatskoj je prodato 12.888 vozila, što je pad od 40,1 odsto u odnosu na isti period godinu ranije, kada je registrovana prodaja 21.542 nova vozila.

Pad bi bio još izraženiji da prodaju nisu spasila solidna prva dva meseca u godini.

Najviše novih vozila je u dosadašnjem delu godine na hrvatskom tržištu prodao Folksvagen (2.172), zatim Škoda (1.613), Reno (1.146) i njegova podružnica Dačija (730) a onda i Sitroen (639), navodi se u informaciji.

Prodaja bi i u Hrvatskoj ali i u regionu i Evropi, trebalo da krene nabolje od maja, jer polako popuštaju sanitarne mere (ne)rada uvedene zbog  virusa, a kreće i proizvodnja automobila.

Folksvagen je od ove sedmice nastavio proizvodnju u svom najvećem postrojenju u Volfzburgu, ali i postrojenjima u Portugaliji, Španiji, Rusiji, Južnoafričkoj Republici i Češkoj.

Proizvodni kapacitet u Volfzburgu za početak biće između deset do 15 odsto i za oko sedam dana dostići će 40 odsto nivoa od pre krize.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Saša

Ovo su automobili koji su naručeni pre više od dva meseca, pa su sada stigli na isporuku. Najveći pad prodaje tek predstoji.

special image