• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brexit u zapećku: Na nesuglasice došla korona, pa...

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Pregovori EU i Velike Britanije o novom trgovinskom odnosu, koji bi trebalo da krene od sledeće godine sa okončanjem Brexita, u zastoju su zbog neslaganja i virusa korona, izjavile su diplomate u Briselu.

Sastanci su obustavljeni na početku epidemije i obnovljeni su pre sedam dana, ali su brzo naišli na prepreke, rekli su izvori.

"Nalazimo se u zastoju. Mnogo je tehničkih detalja za koje možemo da nađemo rešenja, ali kada je reč o fundamentalnim ciljevima koje svaka strana pokušava da postigne - razlike su ogromne. Stvari ne mogu da se pokrenu bez političkog podsticaja, a njega nema", rekao je jedan diplomata.

Možda će vas zanimati

Brisel i London imaju rok do kraja godine da usaglase uslove odnosa između Britanije i EU od 2021. godine, posle završetka tranzicionog perioda nakon Brexita, zbog kojeg su i neki selebriti napustili zemlju.

Nakon razgovora održanih prošle sedmice, glavni pregovarač EU Mišel Barnije rekao je da treba prevazići neslaganja da bi dogovor bio postignut tokom malo preostalog vremena.

Portparol britanskog premijera, Borisa Džonsona, izjavio je da je tim u Londonu spreman da i dalje razgovara, ali da ne postoje šanse da pristane na predloge EU koji ne uvažavaju stavove Britanije kao nezavisne države.

Očekuje se da će dodatni pregovori biti vođeni pre početka juna.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image