• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ljudi nam ne veruju,ali OBJEKTIVNO ekonomski ćemo biti najbolji u Evropi"

Izvor mondo.rs

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija bolje podneti teret ekonomske krize nego sve evropske zemlje, zato što smo se ponašali "ozbiljno, domaćinski i disciolinovano u prethodnom periodu".

Predsednik je istakao da mnogi beže od toga da ovu činjenicu objave,odnosno da navedu brojke MMF-a i Svetske banke.

"Mi ni sami ne verujemo da smo uspešniji. Zato što smo naučili samo da kukamo i da govorimo loše.U našoj zemlji vi u prodavnicama niste ni mogli da vidite krizu, sve što ste poželeli mogli ste da nađete", ocenio je Vučić.

Možda će vas zanimati

Zato će Srbija, kako je naveo, objektivnim ciframa i brojevima koje prihvata MMF, Svetska banka, Evropska komisija i drugi biti najboljia u Evropi.

Vučić je ponovio procenu da će i ovu godinu naša zemlja završiti sa pozitivnim privrednom rastom od plus jedan, umesto predviđenog minusa.

“Dobro stojimo. Naša procena je da ćemo prvi kvartal završiti sa plus 5,1, a drugi sa plus 1,1 do 1,3, dok će treći, zbog visoke baze od prošle godine, biti u minusu od 0,3 do 0,2 odsto. Za četvrti kvartal predviđamo minus od 0,9 odsto. To znači da ćemo godinu završiti sa plus jedan, a ne sa minus tri. Time ćemo biti ubedljivo najbolji u Evropi", rekao je predsednik Vučić za Tanjug.

A, sledeće godine, na značajno nižu bazu od ove godine, odosmo, uveren je, "u nebesa”, sa rastom od osam odsto.
On je rekao da je namera da se dodatno ojača saradnja u regionu, te da postoje neke stvari koje planiramo da radimo u regionu, gde Srbija želi da osnaži prisustvo svojih kompanija.

Dodao je i da sve to govori na osnovu realnih pokazatelja, i zato - sa mnogo samopouzdanja, iako važi za skeptika i obazrivog u procenama.

“Ispostaviće se da će Srbija, kada se sabere rast od 2018. do 2020. godine, biti broj 1 po kumulativnom rastu u Evropi“, rekao je Vučić.

Možda će vas zanimati

Komentari 68

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Opet ponavlja mantru

misli sto puta ponovljena laz postace istina, ali brojevi ne lazu. Malo brojeva cisto da nas ne laze ovaj cika , uz napomenu da nije za one koji ne znaju da racunaju procente, i uz pomen samo zemalja u okruzenju, jer sa ostatkom EU je besmisleno poredjenje. I da podaci su od MMF-a za BDP po glavi stanovnika uz projektovani rast/recesiju. Srbija 7,397 dolara (-3%), Crna Gora 8,703 (-9%), Makedonija 6, 096 (-4), BiH 5,741(-5), Hrvatska 14,949 (-9), Albanija 5,372 (-5), Slovenija 26,170 (-8), Madjarska 17,463 (-3,1), Rumunija 12,482 (-5), Bugarska 9,508 (-4) i posto se Nemacka stalno pominje 46,563 (-7). Treba jos dodati da godisnje dijaspora posalje u Srbiju oko milijarde dolara sto je oko 6% naseg BDP-a a s obzirom da je recesija svuda u svetu, taj iznos ce biti znacajno manji, sto ce dodatno zakomplikovati stvari. Ne dozvolite da van ispiraju mozak, mislite svojom glavom. Nazdravlje

Opet zaboravih

@Opet ponavlja mantru Tri milijarde dolara iz dijaspore

Zlaja

Bolest ne bira.Pozovite Slavicu Djukic Dejanovic da intervenise.

special image