• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mali o 100 evra: Potpuno ćemo ispuniti obećanje

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Više od 1,1 miliona zaposlenih će dobiti od države Srbije tri minimalca u ukupnoj vrednosti od 750 evra, a isplata će početi 7. i 8. maja, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali. Evo šta kaže o ekonomskoj meri davanja 100 evra punoletnim građanima Srbije.

 Prijava 100 evra korona virus u Srbiji Siniša Mali Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Za tri minimalca koje isplaćuje država kao podršku ekonomije prijavilo se 237.000 poslodavaca, rekao je Mali za RTS.

Dodao je da se u Srbiji za dva meseca za isplatu naknade za nezaposlenost preko Nacionalne službe za zapošljavanje prijavilo 6.047 građana koji su ostali bez posla.

"Sa odgovornim obuhvatnim i dobrim merama uspeli smo da zadržimo najveći broj radnih mesta, ako ne i sva radna mesta u Srbiji", rekao je on i dodao da je država najveći teret krize preuzela na svoja pleća.

Možda će vas zanimati

On je rekao da je dobro što je najveći broj fabrika već krenuo da radi prošle nedelje I da se polako privreda vraća na staro.

"Znate projekcije MMF I stopa rasta -3 za Srbiju, mi smo u rebalansu budžeta stavili -1,8, a ako ovako nastavimo da se što brže otvaramo, da krenemo što pre dalje mi ćemo biti možda na nuli što znači da ćemo mi biti najuspešnija ekonomija u Evropi ove godine a to je ogromna stvar”, rekao je Mali.

Prijava za 100 evra svakom građanu počinje 15. maja i trajaće do 5. juna, rekao je on i dodao da će potpuno biti ispunjeno dato obećanje.

Mali je rekao da je reč o opravdanoj ekonomskoj meri, jer je rade i SAD, Japan, Hong kong, Singapur, a ne samo Srbija.

Dodao je da je njen cilj da se umanje posledice krize i proširi optimizam i pokaže koliko je Srbija jaka kao država, a građani će za taj novac kupiti neku robu što će podstaći privredu.

ZDRAVSTVENIM RADNIMICA SUTRA ISPLATA UVEĆANE ZARADE

Zdravstvenim radnicima u Srbiji sutra će biti isplaćene uvećane zarade za april, a u četvrtak, 7. maja, sledi isplata minimalne zarade za zaposlene, u okviru ekonomskih mera Vlade Srbije podrške privredi.

Aprilska zarada zdravstvenim radnicima veća je za 10 odsto, a ministar finansija Siniša Mali je istakao da je reč o trajnom uvećanju zarade, jer je reč o ljudima koji su, kako je istakao, dali sve od sebe tokom pandemije virusa korona.

"U Infektivnoj klinici medicinska sestra sada će imati platu 54.166 dinara, što je uvećanje od 76 odsto u odnosu na mart 2011. godine, kada je zarada je bila 30.700 dinara. Lekar infektolog će imati 105.896 dinara platu, a imao je samo 64.000 dinara te 2011. godine, što je povećanje od 65 odsto", rekao je Mali, navodi se u saopštenju ministarstva.

Više od 1,1 miliona zaposlenih dobiće od države Srbije tri minimalca u ukupnoj vrednosti od 750 evra, a isplata će početi 7. i 8. maja, rekao je danas na RTS ministar finansija.

Za tri minimalca koje isplaćuje država kao podršku ekonomije, prijavilo se 237.000 poslodavaca, rekao je Mali.

Dodao je da se u Srbiji za dva meseca za isplatu naknade za nezaposlenost preko Nacionalne službe za zapošljavanje prijavilo 6.047 građana koji su ostali bez posla.

"Sa odgovornim obuhvatnim i dobrim merama uspeli smo da zadržimo najveći broj radnih mesta, ako ne i sva radna mesta u Srbiji", rekao je ministar i dodao da je država najveći teret krize preuzela na svoja pleća.

On je rekao da je dobro što je najveći broj fabrika već krenuo da radi prošle nedelje i da se polako privreda vraća na staro.

Pročitajte i ovo

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tica

Sinisa ozeni meeee i shvaticu te ozbiljno...

3

Mali je rekao da je reč o opravdanoj ekonomskoj meri, jer je rade i SAD, Japan, Hong kong, Singapur, a ne samo Srbija..... pa rade oni ,ali ne teraju gradjane svoje da mole i zovu bilo koga , nego im lepo podele i molim lepo , ali to su mislim ipak uredhene drzave .

Punisa

Mozda sam ja laik za za ekonomiju al zdravorazumski razmisljano, ako je turizam stao, proizvodnja i izvoz stali..., kako je moguce da mi imamo ekonoski rast jedino ako se uzme u obzir da je budzet poprilicni popunjen u ova poslednja dva meseca jer je narod kupovao i sta mu treba pa i sta mu ne treba. Al to nece da se nastavi pa ne znam kako mogu da planiraju da ce stopa nastaviti da raste.

special image