• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POLOVNJACI imuni na sve viruse: Cena ne pada, od kola se ne odustaje

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Korona virus i kriza koju je epidemija izazvala, nisu značajno uticali na cene polovnih automobila u Srbiji. A i neće, sudeći prema najavama prodavaca.

Tržište polovnjaka u Srbiji je imuno na korona virus, pokazala je analiza koju su za period od mesec dana pre i nakon početka vanrednog stanja uradili na specijalizovanom sajtu Polovni automobili.

Stanje kazuje da je gotovo identičan procenat onih koji su odlučili da posle oglašene prodaje dodatno spuste ili podignu prvobitnu cenu automobila. U periodu od 16. marta do 16. aprila, od 117.000 jedinstvenih oglasa na sajtu, cena je u 15.923 oglasa (14%) spuštena u proseku za 7%. Istovremeno, kod 4.962 oglasa (4%) cena je povećana u proseku za 10%.

NE ODUSTAJU OD AUTOMOBILA

Srbi ne odustaju tako lako od automobila – pa podaci kazuju da od nabavke polovnog automobila nikako ne odustaje 19% anketiranih, još 44% je samo odložilo "dok ne prođe ova situacija", a 22% će na malo duže. Manje od 14% anketiranih navelo je da je definitivno odustalo od kupovine.

Kada se to uporedi sa periodom pre uvođenja vanrednog stanja, od 14. februara do 15. marta, tada je kod 15% oglasa cena naknadno spuštena i to u proseku za 6%, dok je kod 4% oglasa iz tog perioda cena uvećana, i to u proseku za 9%.

"Ovi podaci nam govore da novonastala situacija nije značajno uticala na one koji prodaju automobil da koriguju, odnosno da spuste ili povećaju cene svojih polovnih automobila", navodi se u analizi.

Kada je reč o cenama, velika većina anketiranih smatra da cene automobila neće pasti ili će taj pad biti privremen, odnosno da će se cene vratiti na prethodni nivo nakon ukidanja vanrednog stanja.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Beograd88bgd

To je taj naš inat i alavost, zato ja zadnjih 12 godina odem do nemačke, belgije ili švajcarske i uvezem sam svoja kola. Jeftinije me ispadne i iskreno u boljem stanju su nego kod nas.

Иван

Не бих се сложио. Ја продајем ауто, нико ме живи није позвао и ако је ауто у циљној групи већине купаца, 5 година стар, ја сам први власник, купљен у Србији итд.

special image