• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JAVITE SE: Kupite opremu za firmu, DRŽAVA PLAĆA ČETVRTINU

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Ministarstvo privrede Srbije je danas raspisalo javni poziv malim, srednjim i mikro preduzećima, preduzetnicima i zadrugama da konkurišu za bespovratna sredstva za kupovinu opreme, u ukupnom iznosu od milijardu dinara (8,5 miliona €).

Tak program podrške malim i srednjim preduzećima, kaže Ministarstvo, predstavlja kombinaciju povoljnih kredita i bespovratnih sredstava čiji je cilj povećanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i kreiranje novih radnih mesta.

Sredstva se mogu koristiti za nabavku nove proizvodne, kao i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenljivih dobara.

Možda će vas zanimati

Program je koncipiran tako da Ministarstvo privrede sufinansira nabavku opreme u iznosu od 25 odsto njene vrednosti, za 70 odsto troškova nabavke dobija se kredit kod banke ili lizing kompanije, dok preostalih pet odsto čini direktno učešće samog preduzetnika, stoji u saopštenju.

Partneri u programu su Prokredit banka, Kreditagrikol, Banka Inteza, Banka Poštanska štedionica, Erste i OTP banka, kao i dve lizing kompanije – Inteza i Unikreditlizing.

Ministarstvo privrede je uvelo elektronsku prijavu zahteva, a svi potrebni podaci automatski će se preuzimati od drugih državnih organa (APR, Poreska uprava) čime se skraćuje vreme za dodelu bespovratnih sredstava, tako da korisnici mogu da podnesu zahtev bez odlaska u filijalu banke ili lizing kompanije, piše u saopštenju.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a sve informacije i dokumentacija dostupni su na internet stranici Ministarstva privrede - www.privreda.gov.rs.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image