• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BESPLATNO do mentora za malu firmu, RAS ima konkurs

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je Javni poziv za sprovođenje standardizovane usluge besplatnog mentoringa za mikro, mala i srednja preduzeća, preduzetnike i zadruge.

Za ovogodišnji program mentoringa izdvojeno je šest miliona dinara, a javni poziv otvoren je do 3. juna. Rok završetka projekta je 31. decembar ove godine.

Cilj projekta je da se firmama pruži podrška za razvoj i dalji napredak i da se smanji broj firmi i zadruga koje neuspešno posluju u Srbiji.

Možda će vas zanimati

Kako je precizirano, mentoring je besplatna usluga namenjena mikro, malim, srednjim preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama i podrazumeva rad sa stručnim mentorom, najmanje 25, a najviše 50 sati tokom projekta.

U ovom periodu mentor će dijagnostikovati sve probleme korisnika usluge i zajedničkim radom privrednika i mentora biće napravljen plan rešavanja problema i daljeg razvoja privrednog subjekta.

Mentoring uslugu pruža 70 sertifikovanih mentora iz 17 akreditovanih regionalnih razvojnih agencija, a do sada je, istaknuto je, oko 2.500 korisnika izrazilo zadovoljstvo uslugom mentoringa i ocenilo da im je ta usluga pomogla u poslovanju.

Proces mentoringa odvija se po metodologiji RAS, razvijenoj u dugogodišnjoj saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA).

Precizirano je da tri kategorije korisnika mogu konkurisati besplatan mentoring i to privredni subjekti koji su tek osnovani i nisu stariji od tri godine od dana objavljivanja javnog poziva, privredni subjekti koji su registrovani pre maja 2017. godine, kao i zadruge.

Pravo na učešće na javnom pozivu za pružanje usluge mentoring imaju mikro, mala i srednja privredna društva i preduzetnici koji su registrovani na teritoriji Srbije, imaju izmirene obaveze po osnovu poreza i doprinosa, ne obavljaju delatnost u okviru vojne industrije i ne organizuju igre na sreću/lutriju.

Zadruge koje konkurišu moraju da budu orijentisane ka podršci mikro, malim i srednjim prduzećima i preduzetnicima i da se osnivačkim aktom to jasno definiše, da je delatnost zadruge proizvodnja, prerada i zanatske usluge, da imaju izmirene poreze i doprinoe i da ne obavljaju delatnost u okviru vojne industrije i ne organizuju igre na sreću/lutriju.

Javni poziv, uputstvo i obrasci za prijavu dostupni su na sajtu RAS, www.ras.gov.rs , kao i na internet stranama akreditovanih razvojnih agencija, a prijave sa svim pratećim obrascima i dokumentacijom se podnose lično ili preporučenom poštom akreditovanim razvojnim agencijama.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image