• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

One nas "nagone" da govorimo istinu - putem vina

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Udružile su se u zadruge i rešile da se bave onime što najviše vole i onime što svetu, ako je verovati starim mudracima, donosi istinu - vinom.

 ZAdruga žena koje proivode vino - najveći zasad u Srbiji Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Više od 32 hektara pod vinovom lozom nalazi se u okolini Niša, a vlasnici su žene iz zadruge Izba.wine.

Ove dame, u dobi između 25 i 70 godina, rešile su da jedna drugoj pomognu i udružile su se u zadrugu specifičnu na ovim prostorima.

Možda će vas zanimati

Uključivši žene iz raznih delova zemlje i sveta, posadile su najveći zasad vinove loze do sada u Srbiji, na preko 20 hektara, što je rekord na teritoriji naše zemlje u 2020. godini, navodi se u saopštenju zadruge Izba.wine.

"Naše zadrugarke, njih čak 38, uspešne žene različitih zanimanja, iz Srbije i inostranstva, a koje dele zajedničku ljubav prema vinu, krenule su u ovaj poslovni poduhvat i već sada postavile rekord što se zasada tiče. Zadovoljstvo nam je da radimo ono što nas čini srećnima, a vinogradarstvo je zasigurno to", kažu iz Vele Polja.

Prva ograničena serija vina koja je proizvedena u zadruzi Izba.wine bila je merlo. U narednim godinama iz Vele Polja očekuju nas, kako merlo, tako i kaberne sovinjon, kaberne fran i tamnjanika.

Okolina Niša i Aleksinca je bogata zemljom pogodnom za ovu kulturu, a ljubitelji vina će uskoro moći da kupe jednu od flaša zadrugarki i na domaćem i na stranom tržištu.

Umrežavanje u udruženja, zadruge i franšize, danas u poslovnom svetu znači lakši nastup na tržištu, konkurentnost, kao i bolji pristup kupcima. Ova forma poslovanja pokazala se kao značajan podstrek kako ženskom preduzetništvu, tako i osnaživanju žena, a zadrugarke iz Vele Polja svedoče upravo tome.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image