• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čileanski i kolumbijski avioni zaštitu od bankrota zatražili - u SAD

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Latinoamerička vazduhoplovna grupa LATAM iz Čilea podnela je danas zahtev za zaštitu od bankrota u SAD, postavši najveći avio-prevoznik koji traži hitnu reorganizaciju poslovanja zbog korona krize.

 Avio-grupa LATAM zatražila zaštitu od bankrota u SAD Izvor: Screenshot/Youtube/ FlightBaseGermany

Najveći avio-prevoznik u Latinskoj Americi se tako pridružio rivalskoj kompaniji iz Kolumbije, Avianka Holdingu, koja je takođe podnela zahrtev za stečaj u SAD, izveštava Rojters.

Međutim, za razliku od Avianke, čileanski LATAM je četiri godine zaredom ostvarivao profit u ukupnoj vrednosti većoj od 700 miliona dolara. Nedavno je odobrio i isplatu dividende.

Možda će vas zanimati

LATAM je od izbijanja pandemije covid-19 otpustio 1.800 radnika od ukupno preko 40.000 zaposlenih, što je i dovelo do njenog zahteva za stečaj.

"Sproveli smo niz teških mera da bismo umanjili uticaj ovog neviđenog poremećaja u avio-industriji, ali na kraju ovaj put predstavlja najbolju opciju", naveo je generalni direktor LATAM-a, Roberto Alvo, u saopštenju povodom podnošenja zahteva.

LATAM će nastaviti da leti dok je pod zaštitom od bankrota. Njegovi ogranci u Argentini, Brazilu i Paragvaju nisu uključeni u zahtev za stečajem.

Čile do sada nije prihvatio zahteve kompanije da finansijski pomogne LATAM-u, kao što  je recimo to Nemačka obećala Lufthanzi.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image