• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Er Srbija izgubila 40 miliona €, uskočiće država Srbija

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Aviokompaniji Er Srbija, čiji su gubici iznad 40 miliona evra, država će pomoći da nabavi nove avione, najavila je danas resorna ministarka Zorana Mihajlović.

  Ministarka Mihajlović najavila pomoć države Er Srbiji zbog pandemije Izvor: MONDO/P. V.

Er Srbija dovoljno elastična da može da se prilagodi, dok su mnoge velike inostrane kompanije pred bankrotom, a gubici u evropskom vazdušnom saobraćaju veći od 160 milijardi evra, rekla je ministarka saobraćaja za TV Prva.

"Naša kompanija je mala, nije zadužena, ima 20 aviona i dovoljno je elastična da može da se prilagodi. Država je tu da stvori uslove da ona radi, a videli smo i u ovoj krizi koliko je značilo što imamo nacionalnu aviokompaniju bez koje ne bismo prevezli ni veliki broj naših građana niti medicinsku opremu koja nam je bila potrebna. Mislimo da ona i sada može samo dodatno da napreduje i razgovaraćemo i o nabavci novih aviona jer je sad dobar trenutak za to", navela je Mihajlovićeva.

Možda će vas zanimati

Sve evropske države, kao i većina u svetu, spremile su izdašne pakete pomoći nacionalnim aviokompanijama. Novac će dati Švajcarci, Austrijanci, 10 milijardi evra spremili su u Francuskoj i Holandiji za Er Frans-KLM-

I predsednik SAD Doland Tramp spremio pozamašan paket pomoći tamošnjim aviokompanijama a čak "Vlada razmišlja o ulasku u vlasništvo kako bi pomogla domaćem naftnom i gasnom sektoru pogođenom korona krizom", izjavio je američki ministar finansija Stiven Mnučin.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

srbin

A da li ce Etihed da udje lovu? Kada cemo da vidimo taj ugovor? Ne bi mogli da prevezemo drzavljane? Postoje carter letovi ali ono tek za medicinsku robu? Pa drzave kao Francuska i Svajcarska koje imaju (ova prva i A380, Svajcarska B777, imaju A340, francuska ima i kargo avione) angazovale su Antonove avione za prevoz medicinske opreme jer je prakticnije, jeftinije s obzirom na volum robe.

angie

Dokle vise da uskacemo mi obicni gradjani, od nasih para se pomaze, a narod nema leba da jede. Ako ne posluje dobro, sta sad, gomila drugih preduzeca ne posluje dobro pa ne pomaze drzava. Ima i privatnih letova kao sto je Royal charter service , nisu oni jedini.

Istina

Zašto pomažemo arapsku kompaniju koja je i pre korone planirala da gurne u kanal AirSerbia-u? Zašto dajemo stotine miliona evra pomoći stranim firmama, da bi uspešnim domaćim otele radnike koji će raditi u pelenama jednolične poslove bez mozga? SIEPA-u optužiste za tešku kradju u startu, ali nešto ne beše optužnice, nego nastaviste po šablonu g17...

special image