• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi od februara u Nišu OTVARAJU 1.000 novih radnih mesta

 Sandra Krstanović
Autor Sandra Krstanović
Izvor Tanjug

Premijerka Ana Brnabić je danas u Nišu obišla radove na izgradnji fabrike za proizvodnju svetala za automobile “Singju” iz Kine, investiciju vrednu 60 miliona evra, u kojoj će od februara naredne godine posao dobiti 1.000 ljudi.

Brnabić je navela da je ta fabrika važna za Niš i celu Srbiju, a da će izgradnja biti zarvšena u februaru naredne godine.

Dodala je da je kineska kompanija “Singju” jedna od najvećih i najupešnijih kompanija za proizvodnju svetala u auto indusriji, kojoj je ovo, kaže, iskorak u Evropu.

Pročitajte i ovo

“Kineske kompanije sve više gledaju na Srbiju kao na najbolju moguću destinaciju za ulaganje u Evropi, a zatim će iz Srbije dalje da izvoze za evropsko tržište”, rekla je Brnabić novinarima.

Prema njenim rečima, investicija je vredna 60 miliona evra, a kompanija će u prvoj fazi zapošljavati oko 1.000 ljudi.

“Otvaramo 1.000 novih radnih mesta od februara sledeće godine, a izvoz će uglavnom biti u zemlje poput Nemačke, Francuske, Slovačke… Onda možete da zamislite koliko će ovo doprineti rastu ekonomije, BDP-a i ''krvnoj slici'' Niša”, naglasila je Brnabić.

Ona je posebno ukazala da fabriku, kao i u slučaju Naučno-tehnološki park koji je danas otvoren u Nišu, gradi domaća kompanija, dodajući da i to pokazuje koliko i kako raste Srbija, da građevinske firme imaju posla, obezbeđenu budućnost, sigurnost da svojim radnicima daju dobre plate, na vreme…

Premijerka je dodala da ista domaća građevinska kompanija, Konstruktor, gradi i pogon kineskog “Minta” u Loznici, koja je i preporučila Srbiju “Singjuu”, navodeći da je ta referenca koje kompanije daju jedne drugima, bolje od bilo čega što mi sami možemo da uradimo.

Kineski investitor obavezao se da će do kraja 2023. godine uložiti 7,5 miliona evra za zemljište, za izgradnju objekata 32,7 miliona evra i 19,6 miliona evra za novu opremu.

U Nišu će praviti LED prednja svetla za automobile koja su deo napredne tehnologije.

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zlaja

Suer,plata 250 evra,subvencija po radniku 5000 evra.Ponesite pelene.

Napredna štetočina

Bar neće više Niš imati problem sa psima lutalica a!

special image