• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Beograda do Užica za sat i 45 minuta, kad se završi tunel (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na tunelu Laz koji će, kad bude završen, omogućiti da se od Beograda do Užica stiže brže. "Verujem kineskim prijateljima, ovo će spasiti mnoge živote", kaže Vučić.

 Beograd - Užice udaljenost koliko vremena treba od Beograda do Užica Vučić o putu Beograd - Užice Izvor: MONDO/Nataša Petrović

Kada bude završen tunel, a Vučić je rekao da ima reč od kineskih izvođača radova u koju veruje, krajem sledeće godine, od Beograda do Užica (i obratno) stizaće se za sat i 45 minuta.

"Obećao je da će sve da završi do kraja sledeće godine, to je divan gospodin, drži do svoje reči i vodi jednu od najboljih svetskih kompanija. ja naše kineske prijatelje držim za reč. Ako to urade, to će biti fanastična stvar za celu zemlju. Zlatibor - Beograd dva sata i to lagano", rekao je Vučić i u šali se malo cenjkao oko cene radova.

Dotakao se i puta od Požege do Boljara, u dužini od 107 kilometara.

"Ljudi se često pitaju zašto čekamo put Požega - Boljare, to je 107 kilometara, a to je zato što košta skuplje nego 500 kilometara... Nije to lako finansirati, to je možda i dve milijardi evra. Negde 20 miliona evra po kilometru puta. To su sve objekti, mostovi, vijadukti, tuneli, mnogo lepa priroda, ali užas za putare. I na ovom putu ćemo imati 6 kikometara mostova i 6 kilometara tunela, samo na ovom 31 kilometru. Onda saberite koliko je teško zaobići Ovčarsko-kablarsku klisuru", rekao je Vučić.

Zamolio je i kinesku ambasadorku da malo "pritisne" izvođače, da ovo malo brže završe.

"Hvala vam, kineski prijatelji, što tako vredno radite. Vas, ekselencijo, molim... Ja sam mali čovek za gosppodina Žanga, ali vi da ga malo pritisnete da ispuni obećanje koje je dao. Ovo je mnogo važno za našu zemlju, za naše ljude i za bezbednost i čuvamo živote ljudi. Imali smo minimalan broj nesreća otkako je završen autoput (Beograd - Čačak). Ko zna koliko smo života spasili, Ibarska magistrala nam je bio put smrti".

JOŠ SNIMAKA

PROČITAJTE I OVO

Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

👤

20.3.2021 NAJNOVIJA VEST "Predsednik Vučić najavio eksperimentalnu teleportaciju Bg-Ue. Među prvima se prijavio Vulin kao (kako kaže kroz šalu) " 👂pokusni kunić 👂". Predsednik dodaje da sada kad je Srbija najveća ekonomska sila u svetu, ovaj istorijski eksperiment će ostati zauvek u analima naučnih dostignuća. Optimistični Vučić i Vulin kao pravi prijatelji i politički istomišljenici, srdačno su se zagrlili polažući sve nade u ovaj istorijski događaj. Predsednik Vučić i ne pomišlja da bi nešto moglo da krene kako ne treba, i dodaje da njegovo mišljenje deli i sam Vulin. Kako kaže i sam Vulin je rekao: Radujem se ovom istorijskom putovanju, pa ako kojim slučajem ne završim u Užicu biću jako srećan da vidim teku u Kanadi".

Djisko

Sta li je sa obilaznicom oko Uzica... Stadise radovi pre nekolko godina i zaboravi se na nju... Ko je zavrsi ima glas celog Uzica...

Cole

A za Uzice samo pusta obecanja, ponovo! Sta je sa aerodromom Ponikve? Ni ne pomisljajte da ga ustupite NATOu za vojnu bazu! U celu Zapadnu Srbiju nije ulozen ni dinar. U Bg su glasaci, njih treba ispostovati ;)

special image