• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučani pomažu sebi – i još će da zarade

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek
Izvor SRNA

Grad Banjaluka objavio je danas javni poziv za upis i uplatu obveznica iz treće emisije, kojim namerava da finansira gradnju više novih vrtića, parkova, sportskih dvorana i puteva.

  Banjaluka - Javni poziv za gradske obveznice Izvor: MONDO/Željko Svitlica

Poziv je upućen svim domaćim i stranim fizičkim i pravnim licima, a emisija obveznica iznosi 12 miliona KM (oko 6 miliona evra).

Prema javnom pozivu, ukupna nominalna vrednost obveznica je 12.000.000 KM, sa kamatom od četiri odsto godišnje i rokom dospeća od 10 godina. Broj obveznica koje se emituju je 120.000, nominalne vrednosti po obveznici 100 KM.

Možda će vas zanimati

Početak upisa i uplate obveznica je 3. jul i ovaj proces traje osam dana.

Uprkos padu javnih prihoda kao posledici epidemiološke situacije, Grad je odlučio da ne zaustavlja kapitalne investicije zbog čega je donesena odluka o emisiji obveznica za njihovo finansiranje.

Uz pomoć obveznica, trebalo bi da budu finansirni projekti izgradnje druge faze vrtića "Kolibri", nabavka opreme za dečije vrtiće "Ježeva kućica", "Kolibri", u naselju Petrićevac i Kuljani, izgradnja i nabavka opreme za sportsku dvoranu u naselju Starčevica, izgradnja prve faze sportske dvorane u naselju Lauš, izgradnja parka u naselju Sime Matavulja, izgradnja druge faze fudbalskog igrališta sa vještačkom travom kod tržnog centra "Delta planet" , rekonstrukcija sportskih terena, izgradnja društvenog doma u Gornjoj Piskavici i izgradnja vrelovoda u Adi.

Iz Gradske uprave navode da bi, uz pomoć obveznica, trebalo da budu finansirani i nastavak izgradnje mosta u naselju Srpske toplice, izgradnja druge faze Šargovačke ulice, izgradnja saobraćajnice u naselju Priječani, produžetak saobraćajnice "Paralela" do Sanske ulice, investiciono održavanje, rekonstrukcija i modernizacija saobraćajnica, pribavljanje zemljišta za izgradnju saobraćajnica i javnih saobraćajnih površina, izgradnja infrastrukture u poslovnoj zoni "Ramići" i informatičko opremanje Gradske uprave.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image