• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar Mali najavio i poslednji "korona minimalac"

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek
Izvor Tanjug

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da će 7. jula biti isplaćen treći "korona minimalac" i dodao da su zahvaljujući državnim merama podrške očuvani pogoni, fabrike i srpska ekonomija.

Isplata tri mesečne minimalne zarade jedna je od antikriznih mera Vlade Srbije donetih krajem marta ove godine kako bi se ublažile posledice izazvane pandemijom korona virusa. Uplata na namenske račune firmi počela je u maju.

Mali je za TV Prva rekao da će ove nedelje biti održani onlajn razgovori s delegacijom MMF-a oko revizije sporazuma i da će to biti prilika da se pogleda stanje u budžetu.

Možda će vas zanimati

"Želimo da prvo mesto po stopi rasta BDP-a očuvamo do kraja godine, a tema razgovora sa MMF-om biće i program Srbija 2020-25", rekao je ministar.

Oni je najavio da će posle radova na Moravskom koridoru uskoro početi radovi na izgradnji još nekih saobraćajnica u Srbiji i rekao da će do kraja leta biti obavljeni razgovori s partnerima oko izgradnje kanaliizacija i vodovoda širom zemlje.

Mali je najavio da će za par nedelja biti nova runda razgovora oko beogradskog metroa s Francuzima i Kinezima, i objasnio da se projekat prve linije već radi kao i struktura finansiranja.

Dodao je da se u Beogradu radi i na fabrici za prečišćavanje otpadnih voda, i na novom mostu preko Save, kod Beograda na vodi, rekao je Mali za TV Prva.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image