• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VODA ODNELA 3 MILIJARDE: Putevi moraju na remont

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek

U Srbiji je zbog junskih poplava neprohodno još oko 120 kilometara puteva, čija bi sanacija trebalo da bude završena tokom jeseni, najavljuju iz Ministarstva saobraćaja i infrastrukture.

  mihajlović putevi šteta poplave Izvor: ZORAN PETROVIC/KABINET POTREDSEDNICE VLADE

Šteta na putevima od poplava koje su u junu zadesile Srbiju procenjuje na oko tri milijarde dinara, rekla je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, koja je obišla klizište u mestu Ovčinja kod Rogačice gde se zbog vode i klizišta 22. i 23. juna odronio deo puta na pravcu Valjevo - Rogačica - Bajina Bašta.

Na tom delu puta, saobraćaj se odvija naizmenično jednom trakom a tako će biti dok se ne sanira puta i klizište, što će koštati oko 20 miliona dinara. Radovi će biti gotovi za oko tri i po meseca, javlaj Tanjug.

Možda će vas zanimati

"Popravićemo svaki put, klizište i most i niko neće ostati odsečen od sveta. Ima puno klizišta koja su se pokrenuli i oko 120 km puteva je i dalje neprohodno, ali bi do kasne jeseni tebalo da budu spremni za saobraćaja", dodala je Mihajlović.

Samo na teritioriji Bajine Bašte šteta iznosi oko 300 miliona dinara. Država će učiniti sve da se sredi put u zaseoku Bogdanovići kod Bajine Bašte gde je trenutno najkritičnija situacija, rekla je Mihajlović. Tu je voda odnela 900 metara puta i meštani su praktično ostali odsečeni od ostalog sveta.

Dodala je da su za narednu godinu već opredeljene garancije u budžetu od 50 miliona evra i da će se raditi se tunel kroz Kadinjaču i šest kilometara puta.

"Već je urađena studija izvodljivosti, a radi se trenutno na idejnom projektu", rekla je Mihajlović i dodala da to neće ostati samo na rečima.

Takođe, navela je da će se sledeće godine raditi most Skelani, koji je kako je objasnila, trebalo da se radi ove godine ali ie odloženo zbog epidemije korona virusa.

Direktor JP Putevi Srbije, Zoran Drobnjak, kaže da je na kližištu Ovčinje kod Rogačice potporni zid bio star oko 40 godina i da mora da se izgradi novi kako bi mogao da se sanira ošteceni put.

Dodao je da će projekat biti gotov za najviše mesec i po dana i da će radovi trajati oko dva meseca, odnosno da će sve biti završeno za oko 3, 5 meseca.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Napredna štetočina

Pogledajte sliku, tako nam kako oni izgledaju, mizerije napredne!

special image