• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OZBILJNE PARE: Pogledajte koliko Hrvati daju ako hoćete auto na struju

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek

Podsticaji za kupovinu električnih vozila u Hrvatskoj izazivaju veliko interesovanje jer zbog njih je u poslednjih nekoliko godina kupljena 3.500 vozila. Ove godine građani mogu da računaju na dvostruko veću subvenciju.

 Hrvatska električni automobili na struju podsticaj subvencija država daje Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Ove je godine je iz Fonda za zaštitu okoline i energetsku obnovu obezbeđeno do 70.000 kuna, odnosno oko 9.300 evra za fizička lica, odnosno od 70.000 kn do 400.000 kn za pravna lica (9.300€ do 53.000€).

U hrvatskom Udruženju vozača električnih vozila Strujni krug, obezbedili su pomoć za svoje članove oko prijave za podsticaje ili nabavku vozila. Članovi mogu da ostvare posebne popuste za kupovinu električnih vozila, te povoljne lizinge kod domaćih lizing kuća, prenosi Capital.ba.

Možda će vas zanimati

Građanima je na raspolaganju ukupno 22 miliona kuna (2,9 miliona evra), a program je namenjen i podsticanju promene hrvatskog saobraćajnog sistema, s obzirom na to da su vozila na u proseku stara 14 godina, s visokim emisijama CO2.

Subvencije na vozila idu do 40 posto kupovne vrednosti, a maksimalni iznos će zavisiti od kategorije.

Na električna vozila L1-L7 kategorije (mopedi, tricikli, laki četvorotočkaši) moguće je dobiti subvenciju u vrednosti do 20.000 kuna (2.650€), za plug-in hibride do 40.000 kuna (5.300€), dok se za vozila s električnim pogonom ili na vodonik može dobiti do 70.000 kuna (oko 9.300€).

Prethodnih godina je uz pomoć subvencija Fonda za zaštitu okoline i energetsku obnovu kupljeno čak 3.500 vozila.

Subvencije za ekološka vozila građanima Srbije su dostupne od ove godine, i to od 250 evra za mopede i lake tricikle, za hibride 2.500 evra a za automobile na struju 3.500 evra, sve do 5.000 evra za putnička vozila do devet sedišta i laka teretna vozila.

Ukupna podsticajna sredstva opredeljena za ove subvencionisane kupovinu ove godine iznose do 120 miliona dinara (oko miliona evra), što bi značilo da u najboljem slučaju za taj iznos može da se jeftinije kupi 400 hibrida.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image