• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TAKSISTI dobili papire, uskoro će i 8.000€

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović potpisala je danas prvih 29 rešenja o subvenci od po 8.000 evra taksistima i prevoznicima za kupovinu novih automobila.

 taksi subvencije za ekološka vozila 8.000 evra taksisti Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Do sada su odobrene subvencije od 232.000 evra, a podneta su ukupno 1.442 zahteva prevoznika za kupovinu novih automobila, koji će biti obrađivani u narednom periodu.

"Odobravanjem subvencija želimo da podstaknemo kupovinu novih automobila koji ispunjavaju najviše ekološke standarde sa motorima 'evro 6' ili hibridnih i električnih automobila, kako bi naši građani dobili kvalitetniju i bezbedniju vožnju, a svi mi čistiji vazduh i kvalitetnije ekološko okruženje", rekla je Mihajlović a prenosi Tanjug.

Možda će vas zanimati

Istakla je da će prevoznici i taksisti sa rešenjima o subvenciji potpisati ugovore sa bankama ili lizing kućama o kupovini novih vozila, a da će im nakon toga u najkraćem roku biti uplaćena subvencija od 8.000 evra, saopštilo je Ministarstvo.

Na osnovu Uredbe o dodeli subvencija, taksisti i prevoznici imaju obavezu da vozilo ne mogu da otuđe u naredne tri godine.

Ministarstvo navodi da će od sutra početi da obaveštava prevoznike o odobrenim subvencijama.

Subvencije taksistima uvedene su nakon višenedeljenih protesta taksista u oktobru 2019, u kojima su oni tražili boje uslove za rad i zabranu rada "divljeg taksija" – firme CarGo tehnolodžis i tzv. Udruženja CarGo. Taj problem i dalje postoji.

Pored ove subvencije za taksiste, ekološki program Vlade obuhvata i subvencinisanje građaa koji žele da kupe "zelenije" vozilo, odnosno automobil na struu ili hibridni pogon. U te svrhe je odvojeno oko miliona evra. 

Državne subvencije za kupovinu novih električnih i hibridnih vozila donete su Uredbom u martu mesecu, i iznose od 250 evra za mopede i lake tricikle do 5.000 evra za putnička vozila do devet sedišta i laka teretna vozila.

Prvi ugovori za dodelu subvencija građanima za nabavku vozila na elektro i hibridni pogon potpisani su početkom meseca.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Korto

Kriza, a delite pare taksistima -plašite ih se!?

special image